Израел е склонен да разшири помощта си за Украйна, включително

...
Израел е склонен да разшири помощта си за Украйна, включително
Коментари Харесай

Джерусалем пост: Израел увеличава военната си помощ за Украйна |

Израел е податлив да разшири помощта си за Украйна, в това число да изпрати военна помощ, написа през днешния ден израелският в. " Джерусалем пост ".

Израелски публични лица обявиха, че страната може да изпрати на Киев по-голяма от досегашната помощ, най-вече за защита, само че системи за противовъздушна защита, съвременни оръжия и системи за нахлуване няма да бъдат изпращани, оповестява изданието  " Хаарец ".

Увеличаването на помощта ще бъде " забележителна стъпка " спрямо това, което Израел към този момент е дал, и " няма да включва обилни количества доставки " поради помощта, която към този момент е предоставена от Съединени американски щати и европейските страни, се споделя в репортажа на " Хаарец ".

От началото на съветската инвазия в Украйна Йерусалим има уравновесена позиция сред Украйна и Русия. " Хаарец " обаче цитира източник, който споделя, че Съединени американски щати и някои европейски страни чакат Израел да заеме по-ясна позиция и " да поддържа решението си с дейности, освен с изявления ".

В идващите дни е планувана среща на военните управляващи, на която ще бъде разисквано каква помощ може да бъде предоставена на Украйна, прибавя " Джерусалем пост ".

До момента Министерството на защитата на Израел не е коментирало тази информация.

Миналата седмица бригаден военачалник. (о.р.) Дрор Шалом, шеф на отдел " Политическа сигурност " в Министерството на защитата, взе присъединяване в ръководена от Съединени американски щати среща на върха, на която беше разисквана интернационалната отбранителна помощ за Украйна. Израел беше измежду 43-те страни - 29 членки на НАТО и 14 страни, които не членуват в НАТО - които участваха в срещата на върха в Германия. Участието на Шалом може да се преглежда като допустима смяна в позицията на Израел, който се пробва да резервира тесните си връзки с Москва, прибавя изданието.

Преди две седмици министърът на защитата Бени Ганц съобщи, че Израел ще изпрати защитни жилетки и каски на украинските служби за гражданска отбрана и спешна сигурност. Като част от израелската помощ за Украйна Йерусалим сътвори и полева болница в Лвов и подари няколко бронирани коли за спешна помощ.

Отношенията сред Израел и Русия се обтегнаха в последните дни, след като. Думите му бяха произнесени във връзка изказванието на Русия, че " денацифицира " Украйна, чийто президент Володимир Зеленски обаче е евреин.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР