Израел е съчетание от традиция и модерност. Това каза в

...
Израел е съчетание от традиция и модерност. Това каза в
Коментари Харесай

Мартина Гледачева: Израел е съчетаниe от традиция и модерност

Израел е комбиниране от традиция и модерност. Това сподели в предаването " Куфарът на фокус " на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова някогашният професионален играч по тенис Мартина Гледачева, омъжена за мексикански евреин.

По думите ѝ Тел Авив е вторият по величина град в Израел, дълги години столица на страната. Известен е със своята архитектура в жанр Баухаус и е разгласен през 2003 година от ЮНЕСКО за обект на международното завещание. Едно от впечатляващите места в града е Намал Тел Авив или бившото пристанище, което е превърнато в зона за отдих и занимания. " Има доста магазини и заведения за хранене и е направено доста съвременно. Чудесно място за разходка ". Крайбрежната алея е доста огромна, дълга е 5 км, като единият й край е до пристанището на античният град Яфо, а другият е до пристанището в Тел Авив.

Мартина Гледачева показа също, че постоянно когато посещават Израел на драго сърце се употребяват израелска кухня, която е комбинация от кухнята на прилежащите страни, като Йемен, Ливан. Типичните гозби като хумус, фалафели, сабих, което е питки с разнообразни пълнежи в тях.

Свещеният град Йерусалим е дом на вярващи от разнообразни религии. Там се преплитат пътищата на юдаизма и исляма. Едно от най-впечатляващите и известни места е Стената на рева, което е и едно от най-почитаните места в Израел. Там милионите вярващите оставят най-съкровените си стремежи, записаните на листчета. " Там се усеща древността. Трябва да се отиде, с цел да се усети атмосферата ",  сподели още тя. От Храмовия рид се вижда целият град като от птичи взор.

В най-свещеният ден в седмицата за евреите Шабат е денят е отдаден на почивката и на почитта към Бога. " Шабат продължава от петък залез слънце до събота залез слънце. През този ден мъжете отиват в синагогата, дамите палят свещи. През този ден не може да се употребяват технологии, електричество, би трябвало да почиват, и най-важното е да са дружно със фамилията си ", изясни някогашният състезател.

Една от най-популярните дестинации в Израел е най-ниската точка на Земята – Мъртво море, което е с толкоз висока централизация на сол, че плуваш без да може да потънеш. " Водата е мазна и леко мътна поради съществуването на доста минерали и сол в нея. Много е прелестно да се намажеш с тиня, от която кожата ти по-късно става доста хубава и мека ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР