Израел е разсекретил информация за това, че преди десет и

...
Израел е разсекретил информация за това, че преди десет и
Коментари Харесай

Израел е бомбардирал ядрен обект в Сирия през 2007 г.


Израел е разсекретил информация за това, че преди 10 и половина години авиацията на страната е бомбардирала нуклеарен реактор в Сирия, който е бил в стадий на довеждане докрай на строителството.

Операцията е била извършена в нощта на 5 против 6 септември 2007 година, излиза наяве от прессъобщение на армейската пресслужба, потвърждавайки сведенията, циркулиращи в задгранични медии, само че обществено без мнения от израелците.

„ В нощта на 5 против 5 септември Военновъздушни сили на Израел унищожиха нуклеарен обект в последният му стадий от създаване в сирийската провинция Дейр ес-Зор, на 280 благи на североизток от Дамаск. Четири самолета F-16 отстраниха атомна опасност освен за Израел, само че и за целия район “, означават военните.
Те разгласяват и видеозапис, на който е запечатан момента от провалянето на задачата – всеобщо здание с квадратна форма, а също по този начин и фотоси, на които се вижда, че постройката, ситуирана в пустинна околност е превърната в руини посредством удар от въздуха. На другите фотоси са летците, взели присъединяване в интервенцията и техните самолети – изтребителите F-15 и F-16.

“Военното разузнаване сочи, че нуклеарният обект не предстои на възобновяване. Тъй като израелската отбранителна войска се е готвила за ответни дейности (от страна на сирийците) е било решено, че информация за интервенцията към този момент не би трябвало да се огласява “, декларират военните.
Сирийските власи от своя страна са заявявали, че ударът е бил върху необитаем сектор, принадлежащ на междуарабско научно обединяване за развиване на селско стопанство.

Няколко месеца по-късно, след удара Съединени американски щати са поискали от Международната организация по атомна енергетика (МААЕ) да организира следствие във връзка „ опцията за загадка нуклеарна стратегия на Сирия “. Експертите от МААЕ са подготвили отчет, в който се приказва за открити на сирийския обект Ел-Кибар, който е бил нападнат от израелски Военновъздушни сили „ частици уран с антропогенен генезис “.
„ Преди няколко години в провинция Дейр ес-Зор е била хваната терористичната формация „ Ислямска страна “. Може единствено да се досетим какви вреди би могла да нанесе тя, в случай че в ръцете им бе попаднал нуклеарният обект “, акцентират израелските военни, представени от непознатите организации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР