Израел е нанесъл удар срещу Иран като отмъщение за атаката

...
Израел е нанесъл удар срещу Иран като отмъщение за атаката
Коментари Харесай

Израел атакува с дронове град в централен Иран

Израел е нанесъл удар против Иран като възмездие за офанзивата през уикенда, оповестиха американски медии. ABC и CBS News дадоха информация за ударите рано в петък по средноизточно време, цитирайки американски публични лица.

Иран задейства системата си за противовъздушна защита над няколко града, откакто формалният ефирен оператор на страната заяви, че са били чути детонации покрай централния град Исфахан.

Иранските медии оповестиха, че няма огромни вреди в Исфахан.

„ Докладите сочат, че няма огромни вреди или огромни детонации, породени от въздушната опасност “, сподели формалната осведомителна организация IRNA.

Иран удостовери, че е свалил няколко дрона и че „ към този момент не е имало ракетна офанзива “ против страната.

„ Няколко безпилотни летателни апарата са били сполучливо свалени от противовъздушната защита на страната, към този момент няма известия за ракетна офанзива “, посочи представителят на иранската галактическа организация Хосейн Далириан на X.

Съединени американски щати са получили авансово уведомление за докладвания удар на Израел против Иран, само че не са одобрили интервенцията, нито са взели участие в нейното осъществяване. NBC и CNN, базирайки се на източници, осведомени с въпроса и надлежно на представител на Съединени американски щати, споделиха, че Израел е дал на Вашингтон авансово съобщение за удара.

Израел бяха предизвестили, че ще отвърнат на удара, откакто Иран изстреля стотици ракети и дронове против Израел през уикенда. Повечето от тях бяха засечени. Първият ирански удар пристигна след нахлуване против иранското консулство в Дамаск.

Високопоставен военачалник от Революционната армия заплаши в четвъртък, че ще нападна „ нуклеарните уреди “ на Израел, в случай че удари ирански нуклеарни обекти, оповестиха държавните медии, като възмездие за офанзивата на Техеран против Израел през уикенда.

Междувременно нощес Съединени американски щати на процедура попречиха на Организация на обединените нации да признае палестинска страна, като постановиха несъгласие в Съвета за сигурност, с цел да откажат на палестинската власт пълноправно участие в международната организация.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР