Израел е една от водещите държави в света по производство

...
Израел е една от водещите държави в света по производство
Коментари Харесай

Израел е сред водещите държави по производство и употреба на дронове

Израел е една от водещите страни в света по произвеждане и приложимост на. Те надалеч не са единствено приоритет единствено на военните или на държавните служби. Дроновете самоуверено навлизат в персоналния живот.

Трудно е да си представим актуалната картография на Израел, даже с цел да се възнамеряват основите на предстоящ дом, без фотография от дрон, на която ясно се открояват всички детайлности на терена.

В селското стопанство дроновете оказват помощ за ограничението на пестицидите, без да се утежнява качеството на реколтата. С камера отвисоко се фиксират наранени от вредители или заболявания сектори от масивите с разнообразни култури и се пръскат единствено те.

Особено значими са безпилотниците в помощ на избавителните служби. Дронът освен може да отрие изгубили се в пустинята (или в планината) хора или товари, само че и да отнеса на потърпевшите храна, завивки и лекарства.

Някои от апаратите могат да придвижват до 100 кг товар. Така да вземем за пример може да се транспортира до лечебно заведение ранен, некадърен да се движи самичък или пък болен човек.

Диапазонът на деяние е от високи позитивни до съществени минусови температури.

Но монетата има и друга страна. В ръцете на нарушители или терористи дроновете, които стават все по-достъпни на пазара, могат да съставляват сериозна опасност.

В някои от пандизите с дронове се внасят дрога, телефони и други неразрешени или подлежащи на инспекция предмети. Според законите на Израел охранителите не могат да смъкват дронове, а единствено да се опитат да прихванат товара им и да алармират на полицията за задържане на тези, които ги ръководят отвън рамките на пандиза. Но нормално до момента в който дойде полицията, операторите на дрона към този момент са го прибрали и са изчезнали. По същата скица са засечени опити за контрабанда през граница.

В Израел и през зимата е топло и мнозина оставят прозорците си отворени. Полицията поучава да се слагат най-малко щори, тъй като в стаята може да проникне дрон, който снима ситуацията. Ако операторът му забележи скъпи движимости, те могат да бъдат застрашени.

„ Преди няколко дни свалихме дрон, прeлетял от Ливан. Носеше дрога. Ликвидацията стана без нито един изстрел. Създали сме специфични установки, които засичат нежелани летящи предмети и командват тяхната неутрализация “, споделя Яир Майр, който е началник на направление за обезвреждане на нежелани летящи средства, съобщи БНР.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР