Израел е арестувал 66 журналисти на Западния бряг, включително Източен

...
Израел е арестувал 66 журналисти на Западния бряг, включително Източен
Коментари Харесай

Израел е арестувал 66 журналисти на Западния бряг от 7 октомври

Израел е арестувал 66 публицисти на Западния бряг, в това число Източен Йерусалим, от началото на войната против " Хамас " в Ивицата Газа на 7 октомври предходната година, съобщи в сряда Клубът на палестинските пандизчии, представен от Анадолската организация (АА).

Това разкри организацията, откакто израелските управляващи арестуваха 32-годишната журналистка Асма Нух Хрейш в дома й в Рамала в централната част на Западния бряг в сряда сутринта.

Неправителствената организация, основана през 1993 година в поддръжка на политическите пандизчии в израелските окупационни затвори, съобщи в изказване, че " броят на арестуваните публицисти от Западния бряг , в това число Източен Йерусалим, от 7 октомври насам доближи 66, с окупацията задържането на 45 от тях, в това число четири журналистки, последната от които е журналистката Асмаа.

Отбелязва се, че карцерът й " добавя ареста на татко й Нух и брат й Ахмед ".

Неправителствената организация сподели, че тази ескалация " идва в границите на широкообхватни акции за арести , провеждани от окупационната войска от 7 октомври, в това число забележимото скорошно нарастване на арестите на дами ".

Клубът на палестинските пандизчии заяви, че " 23 от арестуваните публицисти са били трансферирани на административно задържане без обвиняване и под предлог, че имат секретно досие , в това число публицистите Ихлас Савалха и Бушра ал-Тауеел. "
 Израел за убитите публицисти: Района е зона на бойни дейности
Израел за убитите публицисти: Района е зона на бойни дейности

Инцидентът е в развой на инспекция

Що се отнася до по-голямата част от останалите арестувани публицисти, " обвиняванията, свързани с подстрекаване против Израел в обществените медийни платформи или от медиите ", са ориентирани против тях, се споделя в него.

Организацията сподели, че " през последните десетилетия окупацията е следвала политика на арестуване на публицисти, дружно с редица политики, закононарушения и нарушавания против тях в непрестанен опит да заглуши гласовете им ".

Той възобнови апела си към интернационалните институции за правата на индивида да " поемат нужните си отговорности в светлината на продължаващия геноцид против нашия народ в Газа и насочването към всички сегменти на палестинското общество посредством необятни и систематични интервенции по арести ".

Според клуба на пандизчиите общият брой на палестинските пандизчии в израелските затвори до края на март е надхвърлил 9400, в това число 3661 административно арестувани.

Напрежението на Западния бряг нараства, откогато Израел против Ивицата Газа след трансгранична офанзива от палестинската формация " Хамас " на
 Израел употребява изкуствен интелект, с цел да сортира цели в Газа
Израел употребява изкуствен интелект, с цел да сортира цели в Газа

Според един източник, човешкият личен състав нормално посвещава единствено към 20 секунди на всяка цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР