Израел бомбардира Северна Газа през нощта в едни от най-тежките

...
Израел бомбардира Северна Газа през нощта в едни от най-тежките
Коментари Харесай

Израел бомбардира Северна Газа

Израел бомбардира Северна Газа през нощта в едни от най-тежките обстрели от седмици , паникьосвайки жителите и трансформирайки в руини регион, от който израелската войска преди този момент е изтеглила войските си, споделиха поданици във вторник, представени от Ройтерс.

Танкове нахлуха още веднъж източно от Бейт Ханун в северния завършек на линията Газа, макар че не са навлезли надалеч в града, споделиха поданици и медии на Хамас. Стрелба доближи до някои учебни заведения, където се приютяват разселени поданици.

В Израел, където държавни служби и предприятия бяха затворени, с цел да отпразнуват еврейския празник Пасха, в южните гранични градове прозвучаха сигнали ракетни офанзиви, макар че не се оповестява за жертви.

Въоръженото крило на " Ислямски джихад ", група, съдружник на " Хамас ", пое отговорност за ракетните офанзиви против Сдерот и Нир Ам , което демонстрира, че бойците към момента са били в положение да ги изстрелят съвсем 200 дни от началото на войната, която е изравнила със земята огромни сектори от анклава и е разселила съвсем всичките му 2,3 милиона души.

Израелската войска сподели, че ракетите, изстреляни през нощта в Израел, са пристигнали от северната част на Газа. Армията е унищожила ракетни установки и умъртвила няколко екстремисти, в това, което назова " ориентирани и прецизни " удари.

Върховният представител на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк във вторник, като сподели, че те са умъртвили основно дами и деца.

Той също по този начин повтори предизвестието към Израел да не извършва плануваното си нахлуване против Рафах на юг, защото това може да докара до " по-нататъшни свиреп закононарушения ".

Израел твърди, че Рафах, на границата с Египет и където се укриват повече от милион разселени цивилни, е последният бастион на няколко батальона на Хамас.
 Шеф в Организация на обединените нации ужасяващ от известията за всеобщи гробове в Хан Юнис
Шеф в Организация на обединените нации ужасяващ от известията за всеобщи гробове в Хан Юнис

Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида работи за потвърждаване на отчетите на палестински чиновници

Подновяването на обстрела и бомбардирането на Северна Газа идва съвсем четири месеца откакто израелската войска разгласи, че изтегля войските си там, заявявайки, че " Хамас " към този момент не управлява тези региони.

Този месец. Но напъните за реализиране на преустановяване на огъня се провалиха, а израелските бомбардировки и набези на територията, откъдето войските му са се изтеглили, затрудняват завръщането на разселените поданици на Газа в изоставените домове. Израел също удари южния град Хан Юнис във вторник, ден откакто.

Израел твърди, че се стреми да изкорени Хамас, който управлява анклава, след нахлуване от въоръжени групировки на 7 октомври, убивайки 1200 и вземайки 253 заложници от израелските преброители.

В линията Газа военните удари на Израел убиха 32 палестинци и раниха 59 други през последните 24 часа, оповестиха палестинските здравни управляващи. Те споделят, че повече от 34 000 души са били убити в седеммесечната война, като хиляди други тела към момента не са открити.

" Хизбула " изстреля десетки " Катюши " по Израел

Като отговор на офанзива против ливански села
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР