Изправи се, България на ексбесепарката Мая Манолова, АБВ на другата

...
Изправи се, България на ексбесепарката Мая Манолова, АБВ на другата
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Мая Манолова, АБВ и МИР се събират в лява коалиция?

" Изправи се, България " на ексбесепарката Мая Манолова, АБВ на другата люспа от Столетницата - Румен Петков, и МИР на Симеон Славчев (някогашен член на Комсомола - б.р.) се събират в предизборна нова лява коалиция, научи Lupa.bg. Разкриването на платформата " Прогрес " в неделя, зад която стоят обособени фракции от посочените партии, даде да се разбере, че Българска социалистическа партия за България ще има опция в идния на 2 октомври предварителен парламентарен избор.

Общият знаменател под всички тях, предстоящо, е президентът Румен Радев, за който агитириха водачите и на трите през ноември м.г.

Според осведомени с договарянията досега не е изключено към тях в по-късен стадий да се причисли и Татяна Дончева, която ту преминаваше в Българска социалистическа партия, ту оставаше при Манолова през последната година и половина.

Предишните съидейници в митингите от лято 2020 обаче - " Ние идваме ", към този момент гледат в диаметрално противоположната посока, а раздителната линия с изключение на фигурата на Радев, е и войната в Украйна.

Любопитната детайлност е, че и партията на Манолова, и АБВ, и МИР се афишират твърдо " за " неутралитет в позициите във връзка с военния спор от самото му начало.

А в това време измежду азбукарите е почнало да зрее напрежение поради идните листи. До края на юли те имаха представител в 47-ия състав на Народното събрание - депутата Владимир Маринов, който излъчиха след сключването на последното съдружно съглашение с Българска социалистическа партия.

Тъкмо затова част от почитателите на Георги Първанов не желали да късат със Столетницата, изключително поради независимо ниските резултати, които получиха на предходни национални избори.

На фона на това обаче екс водачът на партията Константин Проданов стана част от " Прогрес ".



Явно, с цел да се разбере, че и АБВ може да предприеме завой към нов ляв съюз, освен това изправен против актуалното управление на " Позитано " 20 - всекидневно громящо дейностите на президента във всички сфери и политически аспекти.
ТЕМА преди 17 часа 3936 преди 21 часа 968 преди 23 часа 1080
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР