Изправено пред климатична криза, заплашваща цивилизацията, човечеството трябва да избира

...
Изправено пред климатична криза, заплашваща цивилизацията, човечеството трябва да избира
Коментари Харесай

Конференцията на ООН за климата: Надежда или капитулация

" Изправено пред климатична рецесия, заплашваща цивилизацията, човечеството би трябвало да избира сред вярата и капитулацията ", сподели шефът на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, откривайки пленарното съвещание на конференцията на Организация на обединените нации по климата COP25 през днешния ден.
Лидерът на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси пък съобщи на конференцията за климата, че светът към момента може да разчита на Съединени американски щати в битката против световното стопляне, макар решението на Доналд Тръмп да се отдръпна от Парижкото съглашение.
" Ние имаме морална отговорност пред бъдещите генерации да изживеят живота си на тази планета по-добре ", сподели Пелоси. " Ние преглеждаме изменението на климата като проблем на публичното опазване на здравето ", сподели тя, подкрепяйки държавните глави от Коста Рика и Бангладеш. „ Ние виждаме това като стопански проблем, тъй като това е пътят към новите зелени технологии “, продължи тя. " Разглеждаме го и като въпрос на национална сигурност. "
Пелоси и още 14 членове на Конгреса на Съединени американски щати са в Мадрид, с цел да отбележат, че огромен брой от Съединените щати се ангажира с задачите, избрани със съглашението от 2015 година, както са множеството демократични претенденти за президент.
Тръмп отхвърли световното стопляне като машинация, вървейки против доста от политиките за климата и опазването на околната среда, открити от неговия предходник Барак Обама. Миналия месец Тръмп публично извести за отдръпването на Съединени американски щати от Парижкия контракт за климата от 196 народи, призоваващ за ограничение на световното стопляне с температура под 2,0 градуса по Целзий и до 1,5, в случай че е допустимо. При Барак Обама Съединени американски щати изиграха основна роля в прокарването на пакта през 2015 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР