Изправени сме пред хипотеза, в която няма ГЕРБ в управлението,

...
Изправени сме пред хипотеза, в която няма ГЕРБ в управлението,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Предстоят сериозни действия срещу санкционираните от САЩ

Изправени сме пред догадка, в която няма ГЕРБ в ръководството, само че има прокуратура. В доста огромна степен тя извършва ролята на политическа партия ГЕРБ.

Това сподели по 7/8 TV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, представен от Фрог нюз.

Той бе безапелационен, че българската прокуратура сега не е самостоятелна.

„ За признателност индивидът, който е натискан да си отдръпна показанията, с цел да се отърве от наказателна отговорност един министър на Борисов, след това е пратен някъде в чужбина. Става дума за оня човек, който бе споделил, че „ месокомбината работи непрекъснато “, а дамата и децата му могат да се нахранят с него без да схванат “, разкри той.

В изявление за предаването на Сашо Диков по телевизия „ Евроком “ преди дни Рашков разкри, че някогашният министър председател Бойко Борисов е избавил собствен министър от влизане в пандиза, като оказал напън върху очевидец по дело. Министърът разгласи, че ще сезира прокуратура за дейностите на някогашния министър председател, като описа за своя среща с неизвестен очевидец, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния очевидец Борисов му споделил „ Имаш жена и деца, които няма да схванат дали не ядат твоето месо “. Рашков добави, че след опасността от страна на Борисов очевидецът е бил заставен да се яви още веднъж пред арбитър да каже, че не поддържа показанията, които е дал преди този момент.

„ Оказа се, че освен службите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС са работили в еднолична изгода на някогашния министър-председател и неговата политическа партия, а и правосъден орган в лицето на българската прокуратурата. Защото това дело е смачкано, откакто е предоставено на българската прокуратурата. Иначе то щеше за влезе в съда, този министър още щеше да е в пандиза, а ние в този момент нямаше да приказваме за тази преживелица “, добави той пред Тошко Йорданов.

„ Когато в началото оповестих това някои ме упрекнаха, че приказвам просто ей по този начин. Къде са тези хора в този момент? Къде е Райчев, който твърдеше, че един министър не би трябвало да приказва по този начин? Тоест, съгласно Райчев – всичколога, министърът на вътрешните работи не би трябвало да приказва, когато вижда безобразията на ръководещите? А другояче обезпечават медийно време на различен, който е отблъснат от българските жители на последните избори? Той ли да приказва? Става по този начин, че никой не би трябвало да приказва за тези случаи “, чуди се Рашков.

За наследството в Министерство на вътрешните работи, служебният министър изясни:

„ Заварих едно много огромно ведомство – добре структурирано в посоки, съответни на съвремието, добре кадрово и материално-технически обезпечено, доколкото страната има благоприятни условия. Като минаха 2-3 седмици обаче забелязах впечатляващи неща. Колкото повече работя, толкоз повече откривам странни зависимости от външни, политически фактори и от прокуратурата. А нашата прокуратура сега не е самостоятелна. “

„ Изглежда необичайно. От една страна прокуратурата не може да не взаимодейства с органите на Министерство на вътрешните работи, само че когато обособени представители на прокуратурата стартират да командват този състав, защо можем да приказваме? “, попита той.

„ Например, в последните десетина дни пречат да се извърши една справедлива инспекция по отношение на това дали са употребявани СРС-та във връзка с политици и протестиращи. По всевъзможен метод “, напомни Бойко Рашков.

„ До момента във връзка с служителя Ангел Папалезов, поради който нахлуха в Министерство на вътрешните работи, нямаме нито един сигнал за нарушавания, които да е правил. Впечатляващо е формулирането на обвиняването – присъединяване в проведена незаконна група. В типичния жанр на Гешев тази интервенция беше придружена от медии, които са близки до прокурора. Медиите могат да схванат, че такова деяние се подхваща в Групово дело „ Национална полиция “, а обществото не може да разбере в какво се състои едно обвиняване. Ако в реалност това са полезности – ще питаме за какво са там, само че в случай че това са реплики? Недейте да си купувате такива сувенири, че ще дойдат да ви претърсят и проверяват “, пошегува се Рашков.

Служебният вътрешен министър повдигна и въпроса за структурата и правилата на устройство на прокуратурата. „ В момента е по този начин устроена, че по никакъв метод не наподобява на орган на правосъдна власт. Смятам, че правилото на организация на прокуратурата би трябвало да придобие една по-съвременна форма и наличие “, изясни той.

„ Странно е какво се е случило след побоите по време на митингите “, разяснява още Рашков. По думите му наказванията за биещите служители на реда са от рода на възбрана за повишение за година. „ Ние всички видяхме багра под колоните, нашата прокуратура не го видя”, сподели служебният министър. Вместо да се намеси прокуратурата,тя е дала опция Министерство на вътрешните работи в лицето на някогашния министър да се самопровери “, изясни служебният министър.

Рашков даде обещание съществени дейности против глобените от Съединени американски щати и обвързваните лица:
„ Съвсем скоро ще има съществени дейности на Министерство на вътрешните работи против лицата, на които Съединени американски щати постановиха наказания за корупция и обвързваните с тях лица. Част от дейностите към този момент може и да са в ход, само че за тях ще се разбере скоро. Въпросът е разискван и на съвещанието на съвета за сигурност при премиера Стефан Янев. “

Бойко Рашков сподели още, че следва сериозна подготовка за провеждането на парламентарните избори. От думите му стана ясно, че се наблюдават региони, в които на предходните избори е имало странни и нелогични резултати.

„ Има случаи на въздействие на чиновници на МВР”, призна той и добави, че ще има самостоятелни ограничения против такива чиновници. „ Има сигнали за това, че патрулки са охранявали търговия с гласове, както и са извозвали гласуващи “, удостовери министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР