Изправени на един крак, с вдигнати ръце към небето и

...
Изправени на един крак, с вдигнати ръце към небето и
Коментари Харесай

Лисабон се отваря за нови хоризонти

Изправени на един крайник, с вдигнати ръце към небето и лица, огрени от слънцето, група дами вършат йога на покрива на хостел за младежи . Това е новата наклонност в Лисабон : от ден на ден панорамни тераси и развлекателни действия по върховете на постройките.

Погледнат от високо, градът на седемте хълма , станал фешън туристическа дестинаци я, е море от червени керемиди, разпростряло се до устието на Тежу, известна още като Тахо. " В Лисабон основното е гледката ", споделя Катрин Хайзер, германка на 39 години, на която й хрумнала концепцията да предложи курсове по йога на покрива на хостела " This is Lisbon ".

 / Guliver/Getty Images

Дълго време отрупана от антени, климатици или опънати простори, линията на лисабонския небосвод се трансформира в привлекателен полюс, който към този момент не е " непокътната територия " единствено за дребното местенца с прелестна панорама.

Катрин Хойзер идва от Лондон преди две години. Тя работи от този момент с двама сътрудници и уголемява предлагането на курсове по йога на още четири други места, които омайват с панорамен аспект към португалската столица .

Мнозина от нейните възпитаници са задгранични туристи . " На тях доста им подхожда концепцията за подобен курс, намират, че е занимателно (на покрива на сграда) и това е добър метод да се насладиш на гледката ", споделя германката, запалена по йога.

 / Guliver/Getty Images

Сеансите са " изцяло разнообразни " от провежданите в някое студио, твърди една от нейните ученички, Мария Анастасиаду, гъркиня на 30 години, съветник по осведомителни технологии.

" Телата ни и нашият дух се свързват с околната ни среда. Чувстваме слънцето и въздуха в допир с нашата кожа. Съзнанието ни се избистря макар тази странна комбинация с шумовете на града. Всички те ни сетива се пробуждат ", разказва тя.

 / Guliver/Getty Images

Лисабон се радва на туристическия взрив, който Португалия претърпява от няколко години и доста здания бяха актуализирани, позволявайки разрастването на нови действия по покривите. Само регионът на Лисабон е посрещнал 3,9 милиона туристи през 2016 година, а това е нарастване с 9,7% на годишна основа.

Метеорологичните условия са доста удобни в този мегаполис с население от 550 000 души, в непосредствена непосредственост до Атлантическия океан. " Климатът на Лисабон го прави идеалното място за предложение на активност на " rooftops ", изяснява британецът Фил Лик. От юни той провежда киносеанси всеки четвъртък в бар-ресторант, който се намира в самия център на остарелия град.

Заведението, намерено през 2016 година, покрай руините на един манастир, предлага прелестна панорама към асансьора Санта Хуста и замъка Сау Жоржи , два от най-емблематичните монументи на Лисабон . Когато има киновечери, клиентите гледат паметен филм, до момента в който си пият питието, седнали на един от 90-те шезлонги, обърнати към огромния екран.

" Важното е преживяването, освен филмите ", споделя Линк, който е на 31 години, уточнявайки, че през тези киновечери постоянно всички места са запълнени. Той и неговият съучастник, също британец, възнамеряват да прожектират филми и на други лисабонски покриви още идната година.
 
 / Guliver/Getty Images

На десетия и финален етаж на една от най-високите здания в Лисабон клиентите на първокласния хотел Ritz Four Seasons след реновирането му през 2016 година към този момент могат да употребяват писта от наследник тартан за джогинг с панорама от 360 градуса към града , който се простира от реката до горския парк Монсанто.

За по-скромната и добре осведомена аудитория галерията Zе dos Bois също стартира предходната година да предлага концерти и кинопрожекции . Тези представления се провеждат под бамбуков заслон, издигнат на покрива на постройка в квартала Байру Алту, лабиринт от дребни улици, който е прелъстителен поради дейния си нощен живот.

" Преди време бяхме решили да не популяризираме това ново пространство, с цел да не допуснем да бъдем въвлечени в това прехласване по " rooftops ". И въпреки всичко съумяваме да притеглим постоянна клиентела ", твърди говорителката на тази асоциация Катарина Монтейру.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР