Изпратеното от Община Сливен дарение за жителите от българската диаспора

...
Изпратеното от Община Сливен дарение за жителите от българската диаспора
Коментари Харесай

Българската диаспора на град Твърдица в Молдова получи за първи юни дарение от Община Сливен

Изпратеното от Община Сливен подаяние за жителите от българската диаспора на град Твърдица, Тараклийски регион, Република Молдова, бе получено за първи юни, когато цялата интернационална общественост отбелязва Деня на детето.

В началото на декември предходната година кметът Стефан Радев посрещна делегация от кметството в Република Молдова, водена от кмета Георгий Попов. В рамките на срещата тогава беше отправена молба от страна на гостите за подпомагане във връзка със закупуване на съоръжение в интерес на локалната общественост от българската диаспора в региона. Молбата бе призната задушевно от сливенския градоначалник, който пое ангажимент за подпомагане за нашите сънародници. Той внесе предложение за даване на подаяние в Общинския съвет, който единомислещо го утвърди на постоянната си сесия през януари 2022 година Дарението е в размер на към 15 хиляди лева и включва – рехабилитационна количка за деца в седящо състояние, нужна на рехабилитационния център в град Твърдица, екипировка и съоръжение за детски футболен клуб при Дом на културата, спортни екипи и обувки (32 комплекта), мрежи за футболни порти, топки, косачка за трева, пейки за фенове, тв приемник и настолен компютър с екран.

„ Искам да благодаря на Община Сливен и персонално на кмета Стефан Радев за прелестните дарове, които бяха изпратени за децата на град Твърдица. Те ще бъдат дадени на дребни спортисти и деца със специфични потребности. В Международния ден на детето, съм сигурен, че ще им доставят единствено усмивки и наслада. Дълъг живот на всички деца и на нашите другари от общността на Сливен “, съобщи кметът на Твърдица Георгий Попов.

В град Твърдица, Тараклийски регион, Република Молдова, преобладаващото население е българско – наследници на българите, преселили се от нашите земи преди повече от 200 години.

Договорът за побратимяване сред Сливен и Тараклия е подписан на 29 юни 2012 година в град Тараклия, Република Молдова. Населението на град Тараклия е към 15 000 души, като 78 % от тях са българи. Преобладаващо българско (над 65 %) е популацията и в Тараклийски регион, а в редица обитаеми места като град Твърдица, селата Кайраклия, Валя Пержей и други, българите са над 90 % от жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР