Изпращаме април с високи температури и слънце. Във вторник и

...
Изпращаме април с високи температури и слънце. Във вторник и
Коментари Харесай

Александрина Янкова: Изпращаме април с високи температури и слънце

Изпращаме април с високи температури и слънце. Във вторник и сряда ще има по-чести превалявания. По-късно денем се чакат много високи температури - до 20-24 градуса. В София ще са към 19°, а към Северна България - 23-24°. В следобедните часове ще се образува купесто-дъждовна облачност в Западна България и ще следим краткотрайни превалявания ", сподели синоптикът Александрина Янкова в студиото на " България заран ".

Тя разясни, че има заплаха и от градушки в северозападните, западните и югозападните елементи на страната.

" В Солун ще има раздрана облачност с гръмотевична интензивност, температурите са към 20 градуса, в Атина - до 23°. Предимно слънчево време. В Истанбул, още веднъж раздрана облачност с гръмотевична интензивност. Над Балканите времето е динамично ", добави Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Синоптикът акцентира, че преваляванията ще са по-активни до вторник-сряда.

" Те ще бъдат над доста места в страната, най-вече облачно ще бъде. Но от четвъртък въздушната маса ще се стабилизира и към този момент ще се успокоят преваляванията. Ще имаме повече слънчеви часове, само че температурите ще бъдат по-ниски - към 15-17 градуса. От петък стартира последователно покачване на температурите. А планинските преходи е хубаво да се създадат преди обед ", разяснява Янкова.

Тя напомни, че в неделя станахме очевидци на извънредно ясно небе, а под него се виждаше Венера.

" На 5 май всички фенове на астрономията ще могат да следят едно астрономическо събитие, като отчасти лунно затъмнение в полусянката на Земята. Може да се види в 20:29 ч. Самото събитие ще стартира много по-рано ", добави още синоптикът.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР