Изпраща предупреждение, ако отклонението от маршрута е над 500 метраПопулярното

...
Изпраща предупреждение, ако отклонението от маршрута е над 500 метраПопулярното
Коментари Харесай

Google Maps засича дали шофьорът на таксито хитрува

Изпраща предизвестие, в случай че отклонението от маршрута е над 500 метра

Популярното приложение Гугъл Maps ще рапортува на пасажера в таксито, в случай че лидерът се е отклонил от най-краткия маршрут до мечтаното място (снимка: CCO Public Domain)

На мнозина се е случвало водачът на таксито да се опита да доближи мечтаната дестинация по „ обиколен ” маршрут, не тъй като е неотложно, а просто с цел да натрупа по-голяма сметка. Ско ро обаче Гугъл Maps ще разкрива и издава такива хитреци.

Популярното приложение ще рапортува на пасажера, в случай че лидерът на таксито му се е отклонил от най-краткия маршрут до мечтаното място. Е, човек постоянно може да употребява Гугъл Maps или някое приложение за навигация, с цел да се увери, че таксиметровият водач ще избере допустимо най-краткия маршрут, само че най-новата функционалност на приложението прави работата сама – тя уведомява дали водачът се движи отвън маршрута.
още по тематиката
Функцията е изключително потребна в градове, които човек не познава. В случай на отклоняване Гугъл Maps изпраща предизвестие към телефона – в случай че отклонението е над 500 метра, изясняват от XDA-Developers.

Важно е да се означи, че следователно маршрутът няма да бъде преизчислен автоматизирано, което всекидневно се случва при отклоняване от маршрута, до момента в който човек употребява Гугъл Maps за навигация. Новата функционалност ще помогне на пасажера да упорства за придържане към определения маршрут, вместо да получава приспособени оферти за постигане до крайната цел.

Когато в Гугъл Maps има информация и за пътния трафик и тапите, човек елементарно може да разбере дали в действителност се постанова отклоняване от най-краткия маршрут или водачът се пробва да мами. Функцията е видяна в Индия и към този момент няма информация дали и по кое време тя ще се появи и в други страни по света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР