Изпражненията на животните в зоологическата градина могат да се използват за лечение на диабетни язви по краката - спестявайки на NHS 1 милиард паунда годишно

...
Има хиляди различни видове фаги, които селективно се насочват и
Коментари Харесай

Има хиляди различни видове фаги, които селективно се насочват и убиват бактерии, дори в случаите, когато антибиотиците не действат.

Фаговата терапия е открита за първи път в началото на 20-ти век.

Изследователският екип, ръководен от професор Греъм Стафорд, е използвал изпражнения от различни животни, включително гвинейски павиани, лемури и висейски прасета, които се помещават в Йоркширския парк за диви животни (YWP).

Проф Стафорд, който е председател на молекулярната микробиология в университета в Шефилд, каза: „Въпреки миризмата се оказва, че фекалната материя на застрашените видове може да държи ключа към унищожаването на инфекциозни бактерии, които иначе са резистентни на антибиотици."

Той добави, че екипът "работи усилено", за да развие фекалната материя "в жизнеспособни лечения за пациенти, чиято следваща опция е загубата на пръст на крака, стъпало или крак".

NHS стачки: Шефът на болницата казва, че подготовката за зимата на фона на изоставяне е „като влизане в битка с една ръка зад гърба назад'

„Важно е, че лечението може също така да помогне за намаляване на разходите от около £1 милиард годишно за NHS“, каза проф. Стафорд.

Според Diabetes UK около 4,3 милиона души живеят с диагноза диабет.

NHS England изчислява, че около 10% от пациентите ще развият язва на стъпалото в даден момент от живота си.

Проф Стафорд каза, че работата на неговия екип „е част на по-широк стремеж в бионауката в Обединеното кралство за намиране на нови антимикробни средства за борба с голямото глобално предизвикателство на антимикробната резистентност (AMR)".

AMR, или антибиотичната резистентност, доведе до смъртта на около 1,27 милиона души по света през 2019 г., според доклад на The Lancet.

Прочетете повече от Sky News:
Списъкът на чакащите в NHS в Англия достигна рекорд
Министърът на здравеопазването атакува „нарастващата войнственост“ на стачките
Хиляди служители на метрото ще стачкуват

Миналия месец правителството обяви инвестиция от £210 милиона за борба с проблема в глобален мащаб.

Проф Стафорд каза: „Това е Радвам се, че застрашените видове допринасят за такава положителна и мощна цел. Това осигурява все по-сериозна причина за опазването на застрашените животни.

„Биоразнообразието, което те крият, потенциално включва нови лекарства за редица инфекциозни заболявания и ние вярваме, че това е върхът на айсберга в тази област.“

Екипът каза, че фаготерапията е била използвана в Обединеното кралство „няколко пъти“, предимно за лечение на сепсис, въпреки че все още не е лицензирана за медицинска употреба.

Въпреки това, тя се използва в Грузия, Русия и Полша, а методът също е предмет на клинични изпитвания, одобрени от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) в САЩ.

Д-р Динеш Селвараджа, лекар-консултант в Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust добави: „За съжаление виждам много пациенти с диабетно стъпало в моята клиника.

„По-ефективното лечение на инфекциите ще има значително въздействие върху намаляването на риска от ампутации.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР