, използващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с

...
, използващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с
Коментари Харесай

Хакер изнесе данни на клиенти на фирма за кредити

, употребяващ името Емил Кюлев, предлага на показ информация с данни на клиенти на финансови институции. Последният удар на анонимния софтуерен експерт визира персоналните данни на близо 2 хиляди длъжници към компания за заеми. ГДБОП ревизира случая, заяви БТВ.
Този вторник в 2 ч. следобяд, в прочут хакерски интернет конгрес, консуматор с псевдонима Емил Кюлев афишира, че е източил информация от базата данни на огромна компания за разплащателни услуги. Предлага свободен достъп до тях и чака финансова поддръжка.
 Хакер се оправи с Tesla Model X за 90 секунди Хакер се оправи с Tesla Model X за 90 секунди
Електромобилите на Tesla още веднъж попаднаха в новините поради проблеми със отбраната от външна интервенция. Един от тях беше открит от специалиста...
“Твърди, че има информация за сметки, консуматори, транзакции и впрочем. Дори загатва, че има източени бази данни на свързани сдружения с въпросната компания “, споделя специалистът по киберсигурност Любомир Тулев. Малко по-късно офертата е изтрита, само че Тулев е съумял да изтегли хакнатите данни. Оказва се, че става дума за номера на банкови сметки с ЕГН-тата на близо 2000 клиенти, само че не на компанията, която хакерът афишира, а на обвързвана с нея компания за разпределяне и събиране на заеми.
“Това не са номера на дебитни или кредитни карти, с които да злоупотребим в интернет и да създадем някакво разпореждане, превод и така нататък Този айбан самичък по себе си чисто информативно може да ни прави работа. Най-притеснителното остава това, че имаме персонални данни. Да, има, опция да се изтегли и заем, прехвърляния, на името на тези консуматори “, споделя Тулев.
Мистериозният хакер с имената на убития преди години банкер Емил Кюлев поддържа страница в интернет, записана в Панама и умерено популяризира активността си за финансова поддръжка. Сам приписва на себе си няколко скандални хакерски офанзиви у нас в последната година – в Комисията по хазарта, в Прокуратурата, в Софийския областен съд, в „ Български пощи “. Приема заплащания в криптовалута, които от юли насам са на стойност над 38 000 $, изяснява специалистът.
“Човек, който просто търси внимание, желае самоизява, явно търси поддръжка измежду други хора като него в България. Това, което прави, обаче е закононарушение и не би трябвало да се толерира по никакъв метод “, споделя Тулев. От засегнатата компания, споделиха, че по случая стартира инспекция на антимафиотите от ГДБОП.
 Подложиха на хакерска офанзива института Роберт Кох Подложиха на хакерска офанзива института " Роберт Кох "
Германският институт " Роберт Кох " закъсня през днешния ден с оповестяването на статистиката от последното денонощие за коронавирусната зараза в стра...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР