Използването на севернокорейски ракети от Русия е дало на Северна

...
Използването на севернокорейски ракети от Русия е дало на Северна
Коментари Харесай

Сеул: Северна Корея използа Украйна за тестова площадка на ракетите си

Използването на севернокорейски ракети от Русия е дало на Северна Корея " скъпи механически и военни знания " за оръжията ѝ . Това съобщи пратеникът на Южна Корея в Организация на обединените нации Хуан Джун-кук, представен от " Ройтерс ".

" Като изнася ракети за Русия, КНДР употребява Украйна за тестова площадка на своите ракети , способни да носят нуклеарно оръжие ", акцентира той.

" Според някои специалисти ракетите, изстреляни против Украйна, са KN-23, за които Северна Корея твърди, че са способни да носят нуклеарни бойни глави ", означи още той.

По негови думи една от тях е прелетяла 460 км - дистанцията от севернокорейската площадка за изстрелване до южнокорейския град Пусан.

" От позиция на Корея това е симулирана офанзива " , посочи пратеникът.
 Светът жигосах търговията с оръжие сред Русия и Северна Корея
Светът жигосах търговията с оръжие сред Русия и Северна Корея

В взаимна декларация се подлага на критика доставката на КНДР на балистични ракети за Москва

Вчера Съединените щати и техните съдружници от страна на Русия против Украйна.

По време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на съвсем двегодишната война, разпалена от нахлуването на съветските сили в Украйна, съветският делегат съобщи, че Съединените щати популяризират " неправилна " информация.

Той обаче не отхвърли изрично, че Русия употребява севернокорейско оръжие - нещо, което съгласно заместник-посланика на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд и други съдружници на Съединени американски щати би било нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации.

" Отвратително е, че непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации жестоко нарушава резолюциите на Съвета за нахлуване над друга страна членка на Организация на обединените нации - нарушавания, които ускоряват страданието на украинския народ, поддържат бруталната война на Русия и подкопават световния режим за неразпространение на оръжия ", посочи Ууд.

По-рано Съединените щати и седем други страни упрекнаха Русия, че употребява позицията си на непрекъснат член с право на несъгласие в Съвета, като е придобила севернокорейски ракети и ги е изстреляла против Украйна в нарушаване на резолюциите на Съвета.

" Постоянен член на Съвета за сигурност, който непринудено взе участие в тези нарушавания, показва ясно потребление на позицията си ", се показва в декларация на непрекъснатите членове на Съвета Англия, Франция и Съединените щати, непостоянните членове Малта, Словения и Южна Корея, както и Япония и Украйна.
 Кремъл без коментар по отношение на изказванието на Киев за севернокорейските ракети
Кремъл без коментар по отношение на изказванието на Киев за севернокорейските ракети

Дмитрий Песков уточни че Украйна неведнъж употребява ракети, създадени от западните страни

Фактът, че Русия има право на несъгласие в Съвета, също като Англия, Китай, Франция и Съединените щати, на процедура подсигурява, че органът не може да накаже Москва.

Руският делегат в Организация на обединените нации Василий Небензя пък означи, че западните страни са употребявали съвещанието на Съвета за сигурност като упражнение за " антируска агитация ", само че не отхвърли недвусмислено, че Москва е изстреляла севернокорейски ракети против Украйна.

" Днес западните страни членки на Съвета за сигурност повториха " обстоятелството ", че съветската войска употребява ракети от КНДР в своята специфична военна интервенция в Украйна ", уточни Небензя и посочи, че представител на украинските Военновъздушни сили е отрекъл да има доказателства " за този " факт ". Така че Съединени американски щати, наподобява, популяризират неправилна информация, без да си създадат труда да я ревизират авансово , заключи той.
 Южна Корея откри доказателства за севернокорейски оръжия в ръцете на
Южна Корея откри доказателства за севернокорейски оръжия в ръцете на " Хамас "

Разузнаването на Сеул разгласява фотография на гранатомет F-7 с изписани корейски знаци

Миналата седмица, че Северът неотдавна е дал на Русия няколко десетки балистични ракети и пускови установки за тях, като Москва е употребила някои от ракетите, с цел да извърши Впоследствие почитан украински чиновник удостовери това изказване.

Както Москва, по този начин и Пхенян, макар че отхвърлят ​​да са сключвали каквито и да е оръжейни съглашения.

През септември предходната година севернокорейският водач Владимир Путин в Далечния изток на Русия, а високопоставени съветски чиновници направиха няколко визити в Пхенян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР