Използването на чуждестранни капитали в Китай расте въпреки продължаващото намаляване

...
Използването на чуждестранни капитали в Китай расте въпреки продължаващото намаляване
Коментари Харесай

Китай е атрактивна дестинация за чуждестранните инвеститори

Използването на задгранични капитали в Китай пораства макар продължаващото понижаване на директни задгранични вложения в света. През 2017 година страната е привлякла вложения за 136 милиарда щатски $, поставяйки връх в историята, и тази наклонност поддържа позитивния напредък през първата половина на годината, се показва в отчет за международните вложения, оповестен от Конференцията на Организация на обединените нации за търговията и развиването през юни.

Важна причина за разцвета на директните задгранични вложения в Китай е разширението на пазарните благоприятни условия. Промишлената конструкция на Китай е в крачка с икономическото развиване, което изисква повече висококачествени услуги, като здравни грижи и финансови артикули, както и културна връзка. Многонационалните компании са уверени, че имат избрани преимущества в тези сфери, твърди Сан Байчун, професор в Университета по интернационален бизнес и стопанска система, написа bulgarian.cri.cn.

Китай дава огромни облаги за задграничните вложители в страната, с помощта на големия пазарен капацитет. Американската компания Старбъкс да вземем за пример се е разширила с 30% на годишна база през първото тримесечие на тази година, а продажбите им в Китай са се нараснали с 6%, което е доста повече спрямо двата % в другите им кафенета по света. Китай се трансформира във втория по величина пазар на Старбъкс и значима мотивация за растежа на бизнеса, се споделя в неотдавнашен финансов доклад на компанията.

Чуждестранните вложители могат да обзет повече области в Китай, с помощта на по-голямото отваряне. Нова версия на „ негативния лист ", специфични ограничения за достъп на задгранични вложения до китайския пазар, бе показана през юни. В нея бяха отстранени рестриктивните мерки в още 22 области.

По-справедливата, транспарантна и комфортна пазарна среда ускори желанието и доверието на задграничните компании към разширението им в Китай. Според анкета на Търговската камара на Съединени американски щати в Китай, близо 60% от фирмите са показали Китай като една от трите им капиталови дестинации, а една трета от тях имат проекти през 2018 година да усилят вложенията си в страната с повече от 10%.

„ Ние сме уверени, че Китай ще реализира висококачественото потребление на задгранични капитали и постоянно ще бъде гореща точка за непознатите вложения. ", сподели представителят на китайското комерсиално министерство Гао Фън. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР