“Използвам празничния повод, за да изразя своето уважение към Вас

...
“Използвам празничния повод, за да изразя своето уважение към Вас
Коментари Харесай

60 Лазарника и Приказка за очовечаването. Румен Радев за несломимия дух на Лазар Мурджев

“Използвам празничния мотив, с цел да изразя своето почитание към Вас за Вашата неуморна и всеотдайна просветителска работа в полето на сигурността на страната в нашия динамичен и комплициран свят. " – споделя президента Румен Радев в своето послание до Лазар Мурджев по случай неговия 60 годишен празник. Държавният глава поздрави рожденника "...за несломимия дух, с който утвърждавате самодейността " Брод за България ", за едно по-добро и несъмнено бъдеще... "

" Чувствам се извънредно на този празник –  тъй като това е първата ми годишнина, която посрещам като дядо... " – обърна се кам гостите Лазар Мурджев.



Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, връчи от името на Съюза почетен знак и приветствен адрес към Лазар Мурджев, в което послание четем: 

"...През годините Вие успяхте да разкриете своето дарование на стихотворец, художник и държавник с яркото си наличие в артистичните среди на България и измежду патриотично настроенато българска интелигенция. С вашите надарени стихове, ярка журналистика и необятно огромна социална ангажираност създадохте име на интелектуалец, който праволинейно отстоява родолюбието като безапелационна отговорност пред предишното, сегашното и бъдещето на България. Издател на списание " Сигурност ", ръководител на КООСО и основател на самодейността " Брод за България " са единствено част от необятната до необозримост предприемчивост за публичното благополучие. " – приключи обръщението си Боян Ангелов, а Иван Гранитски заключи в типичния си жанр "...Драги Лазаре, за мен е чест и същинско наслаждение да те поздравя с навършването на първата 60 годишнина от твоя заслужен живот. Надявам се твоето надарено перо все по този начин неуморно да наказа националпредателите и други безгръбначни вещества, които през последните 30 години изпълзяха из адовите бездни... " – беше праволинеен Член-кор.проф. Иван Гранитски.

Почетен знак на " БРОД за България " – " Поибренски кръст " – знак на националната съвест, бе връчен на юбиляра от ген. Стоимен Стоименов. Той посочи визионерската същина на Лазар Мурджев и неговия абстрактен и съзидаващ принос за реализиране на идеята " национално единство ". " В знак на почитание и самопризнание за дългогодишното съдействие в името на националната сигурност на нашето Отечество " - Асоциация на разузнавачите в лицето на своя ръководител Горан Симеонов връчи на юбиляра почетен знак и приветствен адрес.



Снежана Тодорова, ръководител на Съюза на българските публицисти, поздрави Лазар Мурджев с юбилея и с премиерата на новата книга " Намибийска траектория ", която ни повежда през " Приказката за очовечаването ". Връчена му бе и " Грамота за принос в отстояването на българската държавност " от Фондация " Устойчиво развиване за България ".

Професор Валери Стефанов " нахвърля " книжовен и филосовски очерк върху Африканската Приказка на Лазар и комплицираната " Траектория " за очовечаването, както и за изначалието на нашето – човешко съпричастие към Лова и възхвалата ни към него... Допълни го бойния другар  на Лазар и почетен консул на България в Намибия – Михаил Михайлов, както се разбра по-късно и " главен провинен " за всички африкански траектории на създателя.



Българският приор на Ордена на тамплиерите Румен Ралчев връчи на Лазар Мурджев Медал за принос и забележителни заслуги за запазване на християнството.

Приветствие към рожденника, насочи и домакинът на събитието, ръководителят на  СЛРБ – най-голямата неправителствена организация в страната. Инж. Васил Василев отличи Лазар Мурджев – член на УС на НЛРС- СЛРБ за принос към Съюза за запазване на традициите и дълговечността на ловната организация.



Професор Евгений Сачев изненада аудиторията и връхлетя рожденника със златен автомат " Калашников ", който му подари – евентуално с цел да " дорисува " траекторията на очовечаването до край... 

За настроението през цялата вечер се грижиха хор " Планинарска ария " с началник Калин Балкански, барда Асен Масларски /който извърши обичаната ария на Лазар от незабравимия му другар Цветан Начев, с която уважиха паметта на всички, които  " НЕ съдебна експертиза ЯВИХА " тази вечер/ и несъмнено неуморимият Мишо Михайлов и щерка му Елиза.

Водеща на вечерта бе председателката на Велика Болгария Патриция Кирилова.

Гостите се любуваха в креативна конюнктура на авторския филм " Уникалност за малко хора " – в едно с хубавото вино от " Вила Мелник ", а в следствие на " Приказката за очовечаването " с приказните илюстрации на Галина Павлова и незаменимите старания, режисьорски и дизайнерски умения на основния редактор на сп. " Сигурност " – Димитър Мурджев. 

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР