Изплуваха нови разкрития за атаката на известния адвокат Красимир Босев,

...
Изплуваха нови разкрития за атаката на известния адвокат Красимир Босев,
Коментари Харесай

Нови разкрития: Адвокат Босев влязъл в къщата си и не видял бомбата

Изплуваха нови разкрития за офанзивата на известния юрист Красимир Босев, предава NOVA.
Припомняме, че покушението против него стана към 17 часа в сряда, в къщата му в монтанското село Войници.



Точно тогава юристът отишъл до парцела си. Самоделното взривно устройство е било заложено пред вратата на вилата. При идването си Босев в началото не забелязал взривното устройство. Влязъл в парцела и минути по-късно видял бомбата. Веднага се обадил в полицията, описват съседи.
„ Тук има чешма. Всичко се е вдигнало нагоре. Някаква жичка е имало вързана тук “, споделя Филка Александрова, гражданин на село Войници.
„ Дадени са му указания да се отдалечи и по тази причина евентуално не е потърпевш, след което оперативната група открива, че към този момент се е взривило това устройство или към този момент се е задействало. Но по какъв начин тъкмо с отдалечено ли - ще разберем от специалистите. Ако е бил близо - евентуално е щял да пострада “, показва прокурор Лили Илиева.
Взривната вълна чупи прозорците на къщата. От прокуратурата в Монтана оповестиха, че досега няма обвинен или арестуван по случая.
„ Предстои назначението на експертизи, с цел да установим точния размер на вредите, както и експертиза по отношение на взривното устройство, което е най-важното. Работим и по авторството на действието, само че за момента нямаме насоки и не работим против съответни лица, само че прецизираме кой има претекст да извърши сходно действие “, твърди прокурорът.
„ Тези хора са решили, че би трябвало по този метод да ме сплашат и да ме откажат да пазя моите клиенти, само че това няма да стане “, съобщи юрист Красимир Босев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР