Изплащането на пенсиите да става поетапно, препоръча министърът на труда

...
Изплащането на пенсиите да става поетапно, препоръча министърът на труда
Коментари Харесай

Сачева: Хората да получават поетапно своите пенсии

Изплащането на пенсиите да става поетапно, предложи министърът на труда и социалнтата политика Деница Сачева. Тя увери, че сътрудника й министърът на превоза и известията Росен Желязков е изпратил съответните указания до Български пощи за това да се направи, доколкото е допустимо систематизиране. „ Пенсионерите да могат да седят на по-голямо разстояние един от различен “, уточни тя. Сачева сподели, че са получили информация, че в някои от клоновете средствата се изчерпват още сутринта и по тази причина хората се струпват още рано заран. „ Помолили сме да се направи надлежно разпределението дружно с кметовете, тъй че хората да могат да получават поетапно своите пенсии, там където е допустимо препоръчахме да се употребяват картови заплащания “, съобщи общественият министър.
Още в неделя изпратихме указания, с които помолихме в домовете за остарели хора да бъдат прекратени свижданията и да бъдат взети специфични ограничения във връзка с достъпа до възрастните хора, до дезинфекцията и надлежно до хигиенизацията в домовете, сподели Сачева, представена от БГНЕС.
„ Утре до края на деня сме поискали информация от всички общини за потребностите от санитарни защитни средства и материали, в това число дезинфектанти, с цел да можем да създадем съответната поръчка и към Министерство на здравеопазването във връзка с защитните материали. По отношение на дезинфектантите, доколкото ми е известно, всички общини все още са подхванали нужните ограничения за обществените услуги особено. А  другояче от МТСП сме обезпечили всичко належащо за Агенцията за обществено подкрепяне, за Агенцията по заетостта, Главната ревизия по труда офисите, в това число районните “, сподели общественият министър.  
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР