Изпитвате непреодолимо желание да хапнете нещо сладко. Някои сутрини се

...
Изпитвате непреодолимо желание да хапнете нещо сладко. Някои сутрини се
Коментари Харесай

Предменструален синдром - трябва ли да се тревожим?

Изпитвате непреодолимо предпочитание да хапнете нещо сладко. Някои сутрини се чувствате като пребити, без мотивация за работа, извънредно раздразнителни сте. И като похлупак на всичко, гърдите ви са напрегнати, подути и даже искрено си ви болят. Чувствате издут и тежък даже корема си, непрестанно ви се спи, кожата ви стартира да се омазнява по-бързо, появяват ви се пъпки. Познато ли ви се коства? Нарича се предменструален синдром и от него страда всяка пета жена на възраст сред 25 и 40 години.

Съществуват голям брой теории, които изясняват това положение, само че нито една от тях не е изцяло потвърдена. Терминът “предменструален синдром ” се появява още при започване на 30-те години на предишния век, когато един британски психиатър, доктор Робърт Франк, свързва мощните прочувствени реакции и физическия дискомфорт при дамите точно с предменструалната фаза. Това е интервалът от края на овулацията до първия ден на менструацията.

Едва ли има жена, която да не страда от Постановление на Министерски съвет под някаква форма и признаците да не са й до болежка познати. Дали, обаче, знаем по какъв начин може да ги облекчим и по кое време би трябвало наложително да се обърнем към доктор?

Причините да имате тежък Постановление на Министерски съвет:

Наследственост - съвсем постоянно съществуването на мощно изразен Постановление на Министерски съвет значи, че и вашата майка е страдала от това положение.

Рязкото намаляване на хормона естроген в кръвта. Допълнителният му банкет, обаче, нормално не провокира търсения резултат.

Напредване на възрастта - девойките имат по- слаб Постановление на Министерски съвет от зрелите, раждали дами.

Прекомерен стрес и липса на отмора.

Подлагане на тежки диети. Отново стресът се намесва тук.

Завишен банкет на кофеин и алкохолни питиета.

Депресивните състояния- дамите с тежък Постановление на Министерски съвет имат по-ниски равнища на серотонин, а в композиция с съмненията на хормоните по време на този интервал, „ резултатът ” е в действителност потвърдено противен

Кога обаче е време да отидем на доктор?

Ако някои от признаците на Постановление на Министерски съвет не отшумяват по време на менструация и даже не престават да се демонстрират и след нея.

Ако имате сърцетуптене, чувство за задушаване, прекомерно мощни болки в гърдите- от време на време даже се явяват спънка да спите по стомах през тези дни.

Сърдечно-съдовите болести, диабетът и проблемите с бъбреците също могат да засилят мъчителните си прояви преди Постановление на Министерски съвет

Тежката демонстрация на този синдром може да е сигнал и за сериозен ендокринен проблем.

ПМС и гърдите

Обръщайте изключително огромно внимание на гърдите си и на болката в тях - не постоянно Постановление на Министерски съвет е повода. Задължително се обърнете към доктор, когато:

Болката не е равномерна в двете гърди, а е повече едностранна- тогава може да става въпрос за мастит, цирей или киста;

Напипвате уплътнения в гърдата;

Имате секреция от зърната;

Болката е прекомерно силна- може да е сигнал за заболяване като херпес зостер или за дисбаланс на мастните киселини.

Как да облекчим признаците на Постановление на Министерски съвет?

Променете храненето си. Влезте в нов режим- хапвайте по-малко и по-често - коремът би трябвало да е омекотен така и така му е тежко. Когато изпитате непреодолимото предпочитание за нещо сладко, позволете си го, само че още веднъж в минимално количество или просто посегнете към неговия сурогат под формата на сладостен плод, да речем.

Намалете мазнините и наложително избягвайте кафето, колата и алкохола в дните преди да настъпи менструацията. Друго наложително изискване е да ограничите солта, с цел да избегнете задържането на течности и подпухването.

Осигурете си повече и наблегнете на зърнените храни, и зеленчуците. Ограничете месото и шоколада.

Правете това, което ви се прави. Ако сте изнервени, даже се изолирайте от близките. И без това коментарът: " Сигурно скоро ще й идва цикълът " е задоволително провокиращ.

Пробвайте с - продават се голям брой разнообразни хомеопатични артикули, предопределени точно за тази женска „ болест ”. Консултирайте се с типичен хомеопат.

Приемът на противозачатъчни съвсем изцяло ви лишава от този синдром, само че не си ги предписвайте сами, несъмнено. Първо посетете гинеколога си.

Билки на помощ-, оказват помощ за общото подсилване на женското здраве. Женският подкрепя регулирането на хормоналния дисбаланс, хвощът спомага за извеждането на непотребната вода от организма, а маточината и успокояват нервното напрежение. Лайката и семената от копър (особено, в случай че се сблъсквате и със признака гадене) също ще ви бъдат от изгода.

Не забравяйте за витамините- в тези дни приемайте повече калций и витамин C. Калцият е лек при издут стомах, а и ще ви помогне по-лесно да се справите с депресивните мисли.

Набавете си също по този начин един „ коктейл ” от B6, и витамин Е. B6 ще ви избави от депресията, магнезият - от умората и внезапната промяна на настроенията, както и от подуването на гърдите и корема, а с помощта на витамин Е кожата ви ще се резервира чиста и свежа.

От Постановление на Министерски съвет не се умира, а и съвсем всяка от нас дотам е привикнала с това положение, че в забързаното всекидневие от време на време даже не го вижда. И все пак- наложително е да следим за промени в нормалните признаци и в случай че усетим такива, безусловно да посетим доктор. Тежък Постановление на Министерски съвет може да е сигнал за доста неща - от гинекологични болести до бременност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР