Изпитвате ли понякога необясним страх от бъдещето? Въпрос от теста

...
Изпитвате ли понякога необясним страх от бъдещето? Въпрос от теста
Коментари Харесай

Излиза третата част от феноменалната трилогия Домът, в който...

Изпитвате ли от време на време непонятен боязън от бъдещето? Въпрос от теста за личностна оценка, който минават жителите на Дома. И колкото повече наближава Великият излаз – моментът на разлъка с този живописен, затворен свят, – толкоз повече те осъзнават този боязън. Външният свят ги притегля с необятните си благоприятни условия, само че и заплашва да унищожи нежния баланс на досегашното им всекидневие. Последната Нощ на приказките се трансформира в Нощ на откровенията и на сбогуването с илюзиите. Напрежението нараства и чувството за наложителност кара момчетата и девойките да потърсят пояснения и да разчистят остарели сметки. И да се вкопчат в любовта още по-силно.
Къде се крие магията на „ Домът, в който... “?
„ Домът, в който... “ се трансформира в същинска сензация измежду читателите в Русия съвсем незабавно след публикуването си. Социалните мрежи, конгреси и блогове бяха залети от разнородни илюстрации със подиуми и герои от книгите, любителски филмови откъси и почитател фикшън разкази. Омагьосани от нетрадиционната история, читатели на всевъзможни възрасти не престават да търсят способи да споделят въодушевлението си от книгите и да доразвият света, основан от Мариам Петросян.
Къде обаче се крие притегателната мощ на книгата? Отговорите на този въпрос не са еднопосочни, само че ето три фактора, които отличават трилогията, съгласно нас:
1. Герои, които не се вписват в общоприетите показа – персонажите в книгата следват лични правила на държание, другарство, обличане, не носят имена, а единствено прякори. Така по едно и също време предизвикат читателите и незабелязано намират място в сърцата им.
2. Преплитане на действителност и магичност – нетипичният метод, който Петросян е избрала при построяването на сюжета, също провокира въображението. Трудно е да поставиш „ Домът, в който... “ в един избран род и възрастова категория, а неналичието на рамки дава независимост на фантазията и ни кара да творим.
3. Извор на разнородни послания – всеки четец открива нещо друго в книгите, само че „ Домът, в който... “ е същински извор освен на скрити музикални и литературни препратки, само че и на мощни послания за порастването, другарството, живота на изоставените деца, смелостта да бъдеш друг и да отстояваш мястото си в един свят, който към момента не е подготвен да те одобри.
А къде се крие магията съгласно вас?
„ Домът, в който... “ е дебютният разказ на родената в Ереван писателка Мариам Петросян. Тя приключва Колеж по изкуствата и дълги години работи като художник аниматор в Русия и Армения. Започва да работи по „ Домът, в който... “ (състоящ се от три елементи: „ Пушача “, „ Дневникът на Чакала “ и „ Опустели гнезда “) още в младежките си години, като написа във всяка свободна минута и прибавя лични рисунки на героите и Дома. Днес романът е измежду най-четените и обичани творби в Русия, високо оценени както от читателите, по този начин и от критиците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР