Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди работна група от

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди работна група от
Коментари Харесай

Сарафов инспектира работата в прокуратурата

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разпореди работна група от 14 магистрати и чиновници да извърши обзор на настоящите в системата на Прокуратурата разпоредбите за работа по преписки и досъдебни производства, оповестиха от прокуратурата.

Ще се ревизират още и вътрешноведомствени организационни и методически актове за присъединяване на прокурорите в правосъдни производства, осъществяването на пълномощията им съгласно Конституцията и законите, както и до съсредоточаването на работата на магистратите върху същинските им прокурорски функционалности.

От държавното обвиняване означават, че задачата е да се направи разбор предвид на нуждата от привеждане на вътрешните актове в прокуратурата в сходство с настоящата нормативна уредба и със наложителната правосъдна процедура, в това число с решенията на Съда на Европейския съюз (СЕС) и на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), както и да се съберат оферти в тази тенденция.

Работната група би трябвало да изготви отчет и да предложи ограничения за усъвършенстване и облекчение на работата на прокурорите в период до края на идващия месец.

Вчера Сарафов разпореди да се извърши инспекция на дейностите по следствие на неприключени и спрени досъдебни производства за закононарушения от общ темперамент, осъществени от съдии, прокурори и следователи, от други лица с имунитет и от членове на Министерския съвет.

Проверката ще обхване и каузи за закононарушения по глава Първа от особената част на Наказателния кодекс - закононарушенията срещу Републиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР