Изпълняващият длъжността министър на здравеопазването и населението на Египет Халед

...
Изпълняващият длъжността министър на здравеопазването и населението на Египет Халед
Коментари Харесай

Броят на свързаните с COVID смъртни случаи в Египет продължава да намалява


Изпълняващият длъжността министър на опазването на здравето и популацията на Египет Халед Абдел Гафар съобщи, че броят на обвързваните с COVID-19 смъртни случаи продължава да се намалява, заяви онлайн изданието на списание " Иджипт тудей ". През последната седмица спадът е с 44 %. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31144
Броят на изолационните лечебни заведения е понижен с 50 % добави Абдел Гафар. Той прикани жителите обаче да не престават да съблюдават защитните ограничения. 

Говорителят на кабинета Надер Саад посочи, че внезапният спад на инфектираните и умрелите се дължи на по-широкия достъп до ваксини. 

43.6 милиона души от 103-милионното население на страната са получили ваксина против Коронавирус. От тях 33 милиона са изцяло ваксинирани. Повече от 1.8 милиона са имунизирани по време на 10-дневна акция " от врата на врата " на здравното министерство в областите Минуфия, Фаюм, Миня, Сухадж, Луксор и Асуан. 

Египет разполага с множеството създавани в международен проект ваксини против коронавирус, а при започване на март разгласи началото на клиничните изпитвания на втората си лична ваксина против коронавирус " Едживакс " (Egyvax). Изпитванията на първия египетски препарат " КОВИ-ВАКС " (COVI-VAX) започнаха през ноември 2021 година. 

На фона на спада на петата вълна управляващите анулираха редица ограничавания, в това число възбраната за образуване на благотворителни трапези навън по време на Рамазана, която беше наложена през 2020 година. Свещеният за мюсюлманите месец стартира на 2 април, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР