Изпълнителят представя първия си самостоятелен албум Още малко... на турне

...
Изпълнителят представя първия си самостоятелен албум Още малко... на турне
Коментари Харесай

Орлин Павлов: Може да заснемем филм в Пловдив

Изпълнителят показва първия си независим албум " Още малко... " на турне из страната, на следващия ден е под тепетата

На музикална обиколка из страната е поел Орлин Павлов с още 10 музиканти, с цел да показа първия си независим албум. Турнето " Още малко... " показва новите песни, както и някои от най-обичаните от изпълнителя през годините. В навечерието на концерта под тепетата обичаният актуален артист показа пред „ Марица ” за песните, другарството и любовта.

След концерта в София на 1 октомври, на следващия ден чакаме Орлин в Драматичен спектакъл Пловдив от 20 часа. Следващите дни от обиколката са Бургас, Варна, Велико Търново.

- Честито първи албум! Кога стартира да работиш по него и по какъв начин избра песента „ Още малко... ” да го оглави?
- Благодаря! Работим го от края на предходната година като концепция. „ Още малко... ” ми е обичаната ария в албума по текст на Гери Турийска, Ясен Козев и Крум Георгиев са композитори. Така ми хрумна, има доста хубава сила. Така взех решение, тъй като постоянно имаме потребност от още малко, малко време, малко обич, малко музика, малко луди хора.

-Защо тъкмо в този момент?
-Просто пристигна точният миг, само че вдъхновението си го имам постоянно. Сега не съм на фотоси, тъй като към този момент заснехме епизодите на „ Скъпи наследници ”. Намерих верните хора, уцелихме времето всички да са свободни, с цел да можем да работим. Събрах изключителни текстописци, композитори, аранжори.

-Как мина концертът в София?
-Мина доста по-добре от упованията ми, за което съм благополучен. Имаше страхотна аудитория. Стана един по-различен концерт, от това, което съм правил. Може би хората са имали някакви упования, пристигнали с някаква мисъл какво ли ще се случи, само че ги изненадахме в положителния смисъл на думата.

-Винаги си ухилен. Роля ли е това или действително постоянно си положително надъхан?

-Аз наподобявам по този начин както се усещам. Ако не ми е усмихнато от вътрешната страна, мъчно мога да го изиграя. Има моменти, които не са лесни, а би трябвало да си ухилен, само че проличава, когато не е от вътрешната страна. Гледам да не го кривя, с цел да не си мъча душичката.

- Песента „ Още малко... ” е част от сериала „ Скъпи наследници ”. Кое е най-ценното завещание, което получи от твоите родители?

- Първите 7 години от възпитанието. Аз съм благополучен, че съм живял в такива времена... не че са доста от дълго време, само че 80-те години имахме друго детство. Бяхме разнообразни деца. Сега е друго, не може да се съпостави. Не можем и да съдим децата и младежите в този момент. Те се развиват в напълно друга ера. На моменти не е прелестно за нас, тъй като ние не сме били такива, по тази причина всеки може да бъде подобен какъвто желае.

-Разкажи някоя радостна преживелица от Пловдив.

-Имам доста радостни случки в Пловдив! Губил съм се, търсили са ме. Ходил съм в Античния спектакъл по време на подготовки на майка ми и татко ми с пловдивската опера. Имам и много мемоари от времената, когато учихме в театралния клас в ПУ " Паисий Хилендарски ". Колко хубави лета са ми минали в Пловдив.

-Имаш значително функции в киното. Какво научи от снимачната площадка, което можеш да използваш и по време на концерт?

-Научих се на това по какъв начин да си вардя силите, по какъв начин да си ги систематизирам, с цел да мога да бъда пълностоен. Научих се да вардя тишина още повече, на това съм се научил в действителност още в театъра. На доста дисциплини са ме учили в киното. И това да си пазиш силите, когато ти пристигна дубълът, да не се разпиляваш.

-Какво за теб е мъжкото другарство, което виждаме с сътрудниците ти Любо Киров и Графа?

-Според мен, е да можеш да държиш на думата си, както те го вършат. Да се обадиш във всеки един миг, да получиш прекрасен съвет, да получиш помощ. А и ти да правиш същото за тях.

-Кое ти беше обичаното място в Пловдив като дете и кое в този момент?

- Античният спектакъл ми е доста магичен, няма какво да го обсъждаме дори, там има толкоз доста история. Естествено и театърът. 1996-та година бяхме на щаб в Габрово и Николай Георгиев ни сподели, че ще вършим зрелище със Стефан Попов и всички бяхме " Уааау, Стефан Попов! ". Огромен почит имахме и имаме към него. Това зрелище играхме и в Пловдив. Правихме и зрелище на улицата, пред театъра. Правихме нашето забавно драма шоу, което беше въз основата на импровизация.

-Подготвил ли си изненади за пловдивската аудитория на следващия ден?
- Те са свързани с музика. Всичко ще бъде изсвирено от ръка, ще бъде изпято от глас, няма никакви подложки. Изцяло онлайн. Хората ще чуят доста нови песни от албума. Да, ще хвърлим взор и към група " Каффе ", към моето начало. Към това, което съм правил през годините с нови аранжименти. Албумът стана прелестен.

- Каква е идната стъпка след турнето?
- Имаме да снимаме видеа към някои от песните в албума. Имаме нова ария с Бобо, която стана изключителна. Голямо пловдивско присъединяване намираме измежду музикантите, с които създадохме целия " Още малко... " и с които ще излезем на всеки от концертите в турнето. Виждате ли какво става... майните са съществено обвързани с албума. Братът на Милен Кокушаров Росен Кокушаров съумя да надуши какво усещам аз и съумя да го трансформира в думи, смислени, а не просто някакви клишета, които си ги приказваме, с цел да ги запява някой, с цел да стане шлагер. В албума влизат и два саундтрака от филмите „ Живи митове ”, „ Нокаут ”.

- Има ли възможност някоя от песните да бъде снимана в Пловдив?
- Защо не, за какво не. Може и филм да заснемем в Пловдив. Той има толкоз доста история.

- Влюбен ли си?

- Винаги! Още помня, когато се влюбих за първи път. Бях на 4 годиники и оттогава не съм спирал да съм влюбен. Аз съм непрестанно влюбен.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР