Изпълнителният комитет на МОК ще се събере в събота след

...
Изпълнителният комитет на МОК ще се събере в събота след
Коментари Харесай

В събота решават за руския флаг на закриването на ПьонгЧанг 2018

Изпълнителният комитет на МОК ще се събере в събота след обяд, с цел да вземе решение зали съветските спортисти ще дефилират на церемонията по закриването на Олимпийските игри под националния си байрак или не. Говорителят на Международния олимпийски комитет (МОК) Марк Адамс удостовери през днешния ден денят за събранието, само че остави отворени въпроси като дали съветската делегация ще бъде изслушана или ще се вземе поради единствено отчета на специфичната комисия, както и дали решението ще бъде оповестено или обявено на конференция.

Също по този начин не стана ясно дали изпълнителният комитет ще утвърди едностранно решението, каквото и да е то, или пък ще се наложи да бъде утвърдено от Сесията на МОК. Сесията ще се събере още веднъж в неделя сутринта, с цел да избере своите нови членове, само че няма изясненост дали ще бъде реализиран кворум, защото много от хората там към този момент са си тръгнали от Корея. Самият Адамс упорства, че кворум ще бъде обезпечен.

Олимпийският комитет на Русия беше осъден поради систематична поддръжка от страната при използването на допинг и спортистите от страната се състезават в ПьонгЧанг под безпристрастен байрак. От МОК към този момент няколко пъти намекнаха, че участието на Русия може да бъде възобновено за церемонията на закриването на Игрите, в случай че самите спортисти и техните ръководители не вършат никакви нарушавания. Точно този термин също е неразбираем като тълкувание, защото един съветски състезател към този момент махленски по време на самата Олимпиада в приложимост на мелдоний.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР