Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов е доволен от

...
Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов е доволен от
Коментари Харесай

Добрин Гьонов смята, че 2023 г. е успешна за ЦСКА 1948 в много направления

Изпълнителният шеф на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов е удовлетворен от отиващата си година за клуба, който управлява.

Според него, позитивните неща са доста, като само не е удовлетворен от елементарно изгубените точки в някои авансово считани за лесни мачове. Той уточни като достижения достигналия край за Купата на страната, класирането за европейските шампионати и приемането на клуба в Европейската асоциация (ЕСА).

" Със сигурност има едно възприятие на страдание поради изпуснати точки. Можеше сигурно представянето ни да бъде по-добро. Новият сезон стартира с огромен възторг, тъй като успяхме да победим на Герена. Изиграхме, дръзвам да настоявам, два доста хубави мачове със Стяуа като можехме умерено да продължим, само че самостоятелни неточности ни попречиха. Лошото е, че редувахме положителни и слаби мачове. Ако не бяхме изгубили точки против Хебър, Пирин и Крумовград, в този момент може би щяхме да сме отпред в класирането, стартира Гьонов и изрази страдание, че не се е случило. Но пък се надява, че през втория полусезон ще съумеят да наваксат през първия ", стартира Гьонов по време на днешната конференция на клуба.

Изпълнителният шеф дефинира 2023 година като сполучлива за клуба.

" Генерално за мене 2023 година беше извънредно сполучлива, завършихме 3-и в шампионата и играхме край за Купата на България. Също по този начин играхме в европейските клубни шампионати, а клубът беше причислен към фамилията на Европейската асоциация (ЕСА). Таке че равносметката е доста позитивна за цялата година. Втората част от годината не отговоря на това, което направихме през първия и не успяхме да надградим като резултати. Липсата на неизменност е повода да не сме на това място, на което желаеме. Редувахме положителни игри против мощни противници със слаби мачове с по-скромни съперници, където сме любимци. Самите резултати демонстрират. Осъзнаваме, че имаше неверни решения по време на лятото. Грешката беше, че по-голямата част от играчите пристигнаха през юли месец, когато към този момент пристигнаха евротурнирите и шампионатът чукаше на вратата. Те не съумяха да се аклиматизират, а по-късно към този момент идва напрежение. Така че имаше пропуски в това отношение ", изясни шефът.

Добрин Гьонов увери, че клубът ще се раздели с някои свои футболисти.

" През зимата селекцията ще бъде отворен развой. Ще имаме изходящи. Ще се опитаме да заместим уместно тези, които ще си тръгнат. Надяваме се, че Евгений Сердюк и Джонатан Перейра ще се възстановят и ще бъдат на познатото равнище, тъй че да засилят конкуренцията, от което имаме потребност ", добави той.

На въпрос дали е допустимо да се приказва за произлязъл трансфер на Ивайло Чочев, Гьонов, че за задачата би трябвало да постъпи вярната оферта.

" Всеки един може да се трансформира в произлязъл трансфер, стига офертата да задоволява нашия футболист и клуба. Защо не? Ние не сме Реал Мадрид, с цел да си задържаме играчите непременно. Ще има забавни прехвърляния. Днес да вземем за пример беше финализиран прехвърлянето на Симеон Петров, а скоро и на други хора. Предполагам, че ще успеем да създадем още изходящи ", добави той.

Има един дребен проблем и той е с организацията на подготовката. Директорът описа, че към момента са в развой на договаряния, защото непредвидени условия са нарушили проектите.

" Тръгнахме в един миг и поради външни фактори трябваше да променим програмата. Обсъждаме къде да бъде - дали в България или в чужбина. Датата за суперкупата също промени нашите проекти. Идеята беше да се върнем на по-късен стадий, само че с тази дата, няма по какъв начин. Малко закъсняхме. Предложението за Велико Търново беше на Лудогорец. В България на всички места може да падне сняг ", показа той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР