Изпълнителният директор на ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3, известна като една

...
Изпълнителният директор на ТЕЦ КонтурГлобал Марица-изток 3, известна като една
Коментари Харесай

Пребиха шефа на американския ТЕЦ Васил Щонов в кръчмата на Жоро Касапина

Изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица-изток 3 ”, известна като една от двете американски централи – Васил Щонов, е бил брутално пребит в Стара Загора.

 

Братът на докторката и тв водеща Неделя Щонова потърпевш в кръчмата Кавали, където като охранител работи подсъдимият колач на Дебора – Георги Николаев Георгиев – Жоро Касапина, кълцал ученичката с макетно ножче.

 

Визитката на Васил Щонов отпреди 10 години

Зверството, за което МВР-Стара Загора услужливо мълчи, се разиграло точно на Нова година на празненството на енергетиците от Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица-изток 3 ”. Запознат твърди, че 51-годишният някогашен министър на стопанската система и енергетиката в кабинета на Георги Близнашки прекалил с алкохола и се стигнало до скандал гардовете, след което почнал и побоят.

 

Управата на кръчмата прозорливо изтрила записите от охранителните камери, запечатали мелето, а полицията в Стара Загора по този начин и не дала публичност на закононарушението. Припомняме, че през май 2021-а така наречен политик Кирил Петков като длъжностен министър на стопанската система набута Васил Щонов в надзора на единствения държавен трезор – Българската банка за развиване, с цел да бъде изхвърлен през декември 2022-а.

 

Само преди месец пък Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица-изток 3 “, спря работа, откакто НЕК към този момент не изкупува ток ѝ на преференциални цени. На 20 февруари изтече договорът сред ТЕЦ-а и НЕК, който бе за 15 години.

Тогава изпълнителния шеф Васил Щонов твърдеше, че прекъсването е краткотрайно.

„ На този стадий няма да има съкращения на служащи и чиновници. По-голямата част от тях ще се занимават с поддръжка, с ремонт на централата и подготовката ѝ за време, в което цените на електрическата енергия ще са по-добри “, твърдеше ден след прекъсването братът на докторката и тв водеща Неделя Щонова.

 

Само дето това се оказа опашата неистина – към този момент е планувано всеобщо съкращения на една трета от служащите, т.е., към 160 индивида.

 

Те ще получат сред 6 и 12 месечни заплати, вместо обещаните 20, и ще се записват на борсата на труда. Там, съгласно стажа си, ще вземат в продължение на до една година 60 % от досегашните си приходи. Междувременно ще се работи за тяхната преквалификация и повторната им претовареност на други места и бъдещите планове на електроцентралата.

 

Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 3 “ бе платен и осъвременен през 2009 година от листната на лондонската борса компания „ КонтурГлобал “, която подписа 15-годишен контракт с НЕК за изкупуване на творби от нея ток.  Самата НЕК държи 27% от централата. През 2022 година „ КонтурГлобал “ продаде каузи си на фонда KKR, който е акционер в „ Юнайтед груп “ – притежателят на „ Виваком “.

Автор: narod.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР