Изпълнителният директор на София филм фест/Арт фест и ръководител на

...
Изпълнителният директор на София филм фест/Арт фест и ръководител на
Коментари Харесай

Мира Сталева журира в Кан за наградата на арт кината във Франция

Изпълнителният шеф на " София филм фест/Арт фест " и началник на професионалния пазар за копродукции " София мийтингс " Мира Сталева е поканена от Рено Лавил - общоприет шеф на Асоциацията на френските артхаус кина, да се включи като член на журито в Кан, което за първи път ще връчи премия в формалната селекция на фестивала в Кан тази година.

Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино " Le Grand Action " в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино " Zeise " в Хамбург, Марио Фортин - представител на кината " Beaubien et du Parc " в Монреал, и Марк Ван Маел от кино " АВС " в Тулуза. Мира Сталева е представител на Дома на киното в София и ще има уговорката дружно с сътрудниците си да обсъдят всички филми от формалната конкурсна стратегия и от състезанието " Особен взор " - общо 39, с цел да създадат своя избор при връчване на премията.

Мира Сталева е и един от специалистите на Producers Network и ще модерира една от кръглите маси по време на Пазара в Кан/Marche du Film/Producers Network. Наградите на 72-рия кино фестивал в Кан ще станат ясни на 25 май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР