Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов назначи вътрешна

...
Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов назначи вътрешна
Коментари Харесай

Уволниха медици от Пирогов заради отказана помощ на пациент

Изпълнителният шеф на „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов назначи вътрешна инспекция в болничното заведение по отношение на отворено писмо на Евелина Добрева, брачна половинка на 74-годишния пациент Спас Добрев, до министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров, оповестиха от болничното заведение.

Проверката установи, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното поделение на болничното заведение на 16.09.2017 година не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на ЦСМП -София-град, Спас Добрев.

Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента.

При инспекцията е открито неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази инспекция, изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов издаде заповеди за административни санкции – уволнения на чиновниците от дежурния екип .

Припомняме, че 74-годишен мъж от София умря, откакто кола за спешна помощ се отзова на незабавното повикване за случая му с огромно забавяне, а в две лечебни заведения отказали да го одобряват. Министърът на опазването на здравето подреди незабавна инспекция в тях.

Една от лечебните заведения, обект на инспекцията, бе " Пирогов ".

Пациентът бил откаран в болничното заведение, където безусловно ги изпъдили с крясъци: „ Защо ни го карате? Не е за нас, карайте го на друго място! “, описа по-рано почернената вдовица.

Припомняме още, че през вчерашния ден от Министерство на здравеопазването оповестиха, че при тяхна инспекция не са открити нарушавания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР