Изпълнителният директор на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен от

...
Изпълнителният директор на Пирогов д-р Валентин Димитров е освободен от
Коментари Харесай

Уволниха директора на Пирогов, слагат на негово място лекар от Света Анна

Изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен от поста си - съобщава Actualno.com, базирайки се на свои източници. Все още обаче публично здравното министерство не е оповестило промяната му.

В Търговския указател, през вчерашния ден, 4 декември, са подадени документи със заповед за промяна на шефа на " Пирогов " - заповедта е с дата 27 ноември:

доктор Валентин Димитров

Има и конкретизиране кой ще размени Димитров - това е доктор Константин Димов, който до момента работи в болница " Св. Анна " като лицево-челюстен хирург, само че в кариерата си е минал през " Пирогов ". Той ще е отпред на болничното заведение краткотрайно - до осъществяване на конкурс за нов шеф:

доктор Константин Димов

Припомняме, че с цел да са в действие въпросните заповеди, те би трябвало да бъдат вписани в Търговския указател, освен импортирани. 

Причината за рокадата евентуално е одитният отчет, за който предходната седмица заяви здравният министър проф. Христо Хинков. Данните от отчета показвали, че лечебното заведение е в неприятно финансово положение, както и че са открити нарушавания.

С позиция, публикувана до медиите, незабавната болница отхвърли това.

" Пирогов " е измежду лечебните заведения, чиито задължения са стопени и няма нито лев просрочия и е на облага. Към месец ноември 2023 година болничното заведение е на облага в размер на 1 012 000лв., а Национална здравноосигурителна каса им дължи 5 087 000 лева за незаплатени надлимитни средства, от които 598 000 лева от минали години, а останалите са от тази година ", дадоха отговор от болничното заведение.

От позицията излиза наяве, че към 30.06.2022г. " Пирогов " когато доктор Валентин Димитров поема болничното заведение, тя е била със загуби в размер от 2 675 000 лева и просрочени отговорности към снабдители в размер на 17 460 000 лева Една година по-късно всичко това е преодоляно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР