Изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес и

...
Изпълнителният директор на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес и
Коментари Харесай

Изграждат модерен бизнес парк в Благоевград

Изпълнителният шеф на Национална компания " Индустриални зони " Антоанета Барес и краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Благоевград Иво Николов подписаха Меморандум за създаване на съвременен бизнес парк в регионалния център.

С това се дава началото по практическата реализация на огромния план, който се чака да притегли редица български и задгранични вложители в Благоевград.

Индустриалната зона ще бъде ситуирана върху 115 дка общински терен, който се намира в непосредствена непосредственост до основен път Е-79.
" Преговорите по този план са от една година. Община Благоевград е свършила извънредно доста работа досега. Има обезпечен пътен възел до терена, има подстанция за нужните мощности, наоколо е пречиствателната станция. Остава единствено да се построи инфраструктурата на самото място ", съобщи Антоанета Барес.
Тя бе безапелационна, че местоположението на бъдещата индустриалната зона ще притегли вложения от дребния и междинен бизнес, в това число и на задгранични компании, като задачата е да се концентрира търсенето на високо софтуерни производства и логистики с висока добавена стойност.

" Ние ще търсим вложения, които ще основат добре платена и квалифицирана работна ръка за града и района ", акцентира изпълнителният шеф на Национална копания " Индустриални зони ".

С подписването на Меморандума Националната компания стартира да промотира терена край Благоевград пред вложителите, които желаят да разширят производството си или да го ситуират в нови региони. " Дори и все още се попълнят заявки за отговори на вложители на най-различни производстава. Радвам се, че община Благоевград към този момент ще попадне в тези заявки с терена, с който стартираме активността си ", акцентира Антоанета Барес.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Благоевград Иво Николов, увери, че това е извънредно значим стратегически обект за Благоевград и района, който ще повиши  интензивността на икономическите сътрудници, ще вдигне оборотите на фирмите, ще усили постъпленията в общинския и републиканския бюджет, и не на последно място - ще рефлектира удобно върху виталния стандарт на хората.

Терените в бъдещия бизнес парк ще се продават на евентуалните вложители на минимални цени и ще се търсят високо софтуерни производства.
Национална компания " Инудстриални зони " пък ще подсигурява, че всеки вложител ще извърши плана си. Затова ще бъдат пописвани контракти с клаузи, които да предотвратят каквато и да е далавера. " Ако в границите на три години вложителите не построят обекта си, ние си връщаме терена назад. Имаме уговорка със възбрана три години откакто се направи инвестицията терените и предприятията да бъдат продавани. Взимаме и банкова гаранция, с цел да се подсигурява построяването и устойчивостта на предприятието ", съобщи Антоанета Барес.

По този метод се подсигурява, че недобросъвестни вложители няма да изкупят терените на минимални цени, а по-късно да ги препродават.
Предвижда се в околните година и половина бъдещата Индустриална зона край Благоевград действително да стартира да действа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР