Изпълнителният директор на Mеждународния валутен фонд призова за приемане на

...
Изпълнителният директор на Mеждународния валутен фонд призова за приемане на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева предлага международна долна граница на цените за въглерода

Изпълнителният шеф на Mеждународния валутен фонд прикани за приемане на " интернационална долна граница на цените на въглерода " за огромни емитери като страните от Г-20. Целта е да се ограничи повишението на световните температури, прецизира БГНЕС.
Ръководителят на основаната във Вашингтон финансова институция насочи зов по време на виртуална среща на високо ниво, проведена от американския президент Джо Байдън, която събира 40 държавни глави, в това число китайския президент Си Цзинпин и съветския президент Владимир Путин. " Прилагани са над 60 ценови схеми, само че междинната световна цена сега е 2 $ на звук и би трябвало да се увеличи до 75 $ на звук до 2030 година, с цел да се лимитират излъчванията в сходство с задачите на Парижкото съглашение ", сподели Георгиева, имайки поради договорката, която приканва за деяние, с цел да се поддържа температурата на планетата в границите на 1,5 градуса по Целзий над доиндустриалното време.
 Бедните страни няма да изтърпят последствията от коронакризата, счита Кристалина Георгиева Бедните страни няма да изтърпят последствията от коронакризата, счита Кристалина Георгиева
Международният валутен фонд (МВФ) предизвестява за рисковите неравенства сред страните, подбудени от пандемията и даже вътре в самите т...
" Поради спешността да се работи, ние предлагаме интернационален под на цената на въглерода измежду огромните емитери, като Г-20, " сподели тя. " Фокусът върху минималната цена на въглерода измежду дребна група огромни емитери би могъл да улесни съглашението, покриващо до 80 % от световните излъчвания. "
Георгиева съобщи, че всяка система би трябвало да бъде " прагматична и обективна, с диференцирано ценообразуване за страни на разнообразни равнища на икономическо развиване ". Данъкът върху въглерода, комбиниран с увеличени вложения в екологосъобразна инфраструктура, може да увеличи световния Брутният вътрешен продукт с 0,7% годишно и да сътвори милиони работни места, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР