Изпълнителният директор на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас

...
Изпълнителният директор на Международния борд на футболните асоциации (IFAB) Лукас
Коментари Харесай

Забраняват излъчването на комуникация между съдиите и VAR

Изпълнителният шеф на Международния ръб на футболните асоциации (IFAB) Лукас Бруд съобщи, че организацията няма да излъчва онлайн разговора сред рефера и VAR.

„ Позволиха ми да следя връзката сред съдиите на мача по време на прегледа, обстановката е много безредна. Не по отрицателен метод, само че има доста хора, които приказват по едно и също време и мисля, че няма да е продуктивно някой да слуша всички тези гласове. Дадохме зелена светлина за тестване на известия за решения, с цел да създадем вземането на решения по-прозрачно, само че сега не сме подготвени да отворим връзка онлайн за феновете “, сподели Бруд, представен от BBC .

Той също по този начин означи, че във футбола всяко съдийско решение се преглежда под микроскоп, което може да сътвори несигурна среда за съдиите. Той сподели, че съдиите би трябвало да се усещат сигурни, с цел да могат да се съсредоточат върху вземането на верните решения.

В момента излъчването онлайн на диалози сред длъжностни лица на терена и VAR е неразрешено от футболното законодателство. Въпреки това шефът на Международния съвет на футболните асоциации Марк Булингам по-рано заяви, че организацията към този момент е разискала този въпрос. Клаузата може да бъде обновена, тъй че съдиите да могат да поправят грешката си, в случай че след подновяването на играта не са настъпили значими събития, значими за хода на мача.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР