Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев представи официално новия старши

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев представи официално новия старши
Коментари Харесай

Ангел Петричев: Ивайло Петев носи ДНК-то на Лудогорец в сърцето си

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев показа публично новия старши треньор на отбора Ивайло Петев. Той съобщи, че е извънредно разчувствуван от обстоятелството, че експертът се завръща в Разград, защото носи в сърцето си ДНК-то на клуба. 

Изключително разчувствуван съм от това събитие през днешния ден, тъй като имам удоволствието да ви показва като нов старши треньор на Лудогорец добре познатия на всички вас Ивайло Петев. Защо съм разчувствуван - тъй като преди 12 години се срещнаха моят и неговият път в Лудогорец и тогава дружно с него и с другите сътрудници, които започнахме това начало, благодарение на двамата притежатели Кирил и Георги Домусчиеви, започнахме тухла по тухла да градим този клуб, който дръзвам да настоявам, че към този момент е сериозен фактор в европейския футбол.

Всеки, който чуе името на Лудогорец по целия свят, го загатва с голямо почитание. С Ивайло сме минали през доста тествания, спечелили сме доста борби, в един избран миг, по неписаните футболни закони, нашите пътища се разделиха, само че ние постоянно сме знаели, че рано или късно отново ще бъдем дружно. 

През последните години нашата разлъка е била по-скоро на географски принцип и това, че са ни разделяли стотици, а от време на време и хиляди километри, ние сме запазили връзката. Нашите почитатели са го виждали нерядко да гостува на " Хювефарма сцена ", с цел да поддържа Лудогорец. 

Той носи ДНК-то на Лудогорец в сърцето и се завръща в дома си. Всички сме доста щастливи, той също, тъй като завръщайки се преди три дни, видя доста остарели другари. Ивайло Петев доста бързо реагира на нашето предложение. Стиснахме си ръцете и след 2 часа бе в Разград, подготвен да поеме тима. Аз съм му извънредно признателен, тъй като им една остаряла приказка - другар в потребност се познава. 

Всички имаме вяра и съдейки от мненията на нашите почитатели, той е доста задушевно признат в нашия клуб. Знам сигурно, че в последните години той не е приключил учебното заведение на Хари Потър, а е бил треньор и не разполага с магическа пръчка. Той има и знанията, и опита, и куража, с цел да може всичко това, което желаеме, да се случи.

Дали сме закъснели или не, може да има разнообразни отговори. Факт е, че ние имахме голямото предпочитание да дадем цялостно успокоение на Анте Шимунджа да развие тима по метода, по който ние сме задали като стандарт и нашите последователи желаят да се развива. Шимунджа даде доста на Лудогорец, тъй като отборът се завърна по заслужен метод в европейските шампионати. Изиграхме почтена акция в евротурнирите и към този момент се приказва, че Лудогорец може да се съревновава още веднъж с огромните. Нашето показване в българското състезание не дава отговор на това, което желаят последователи и не дава отговор на стандартите, които са ни задали нашите притежатели.

Решихме, че е пристигнал часът, в който би трябвало да се предприеме смяна и по тази причина се обърнахме към Ивайло Петев. Радвам се, че българските треньори в Лудогорец са си записали със златни букви имената в клуба. Беше въпрос на време Петев да се върне в Лудогорец, всички сме наясно с това. С наличните футболисти и с един мощен треньорски щаб, аз считам, че нямаме непостижими цели от тези, които сме си сложили. 

Много пъти с Ивайло Петев и Георги Карамантджуков сме говорили първоначално и съм горделив, че през всичките тези години ние успяхме да създадем един клуб, който е толкоз мощен и единен. Ако първоначално Лудогорец е почнал като един план, сега се е трансформирал в една концепция, в която доста хора в България изпитват любов. Това ще продължи да се развива през годините. 

Ивайло Петев не е избор на пожар, той ни е помагал през годините, когато сме селектирали играчи в тези елементи на Европа, в които той има вид. Късмет за Лудогорец е, че Петев бе свободен в миг, в който ние взехме решение да вършим треньорска рокада, показа Петричев.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР