Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че клубът не

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че клубът не
Коментари Харесай

Левски не плаща редовно на НАП, но държавата дава толеранс

Изпълнителният шеф на " Левски " Ивайло Ивков призна, че клубът не си заплаща постоянно дължимите вноски към Национална агенция за приходите. Така е в " последно време ", само че все пак " сините " са получили документ данъчните да не вършат пречки за лиценза.

По думите на юриста, той не е заплашен при посещение в настоящо студио " Дерби ", в което разяснява финансовото положение на клуба, слуховете за огромен вложител от чужбина, вероятностите и така нататък

" Имаме съглашение до декември, към което се водят правни договаряния, разясни Ивков за проблема " Национална агенция за приходите ". - В момента не сме безупречен длъжник, не обслужваме дълга си, само че страната е добър собственик и дава толеранс, тъй като вижда, че се работи. Ако посегне и банкрутира " Левски ", ще е неприятен собственик. Въпросът е каква е вероятността, какви са проектите. Нашето положение се усъвършенства, само че още е мъчно. Така ще е най-малко още година. Държавата няма да ни ликвидира, даде ни глътка въздух. "

Ивков внесе изясненост и за изявленията от страна на " Юнайтед груп ", който е мажоритарен притежател на " Саутхемптън ", а в Бъгария има " Нова телевизия " и цялата й медийна група.

" Има оживление на спонсори към " Левски ", само че ми се искаше да бъде още по-голямо. Една от идващите ми задания ще бъде да развия маркетинговия отдел, сподели юристът. - Мисля, че тук оценката ни е към четворка. Без добър маркетингов артикул е мъчно да привлечеш спонсори. Вярно е, че пристигнаха представители на компанията " Юнайтед груп ". Те бяха на финала за Купата, само че за момента няма нищо действително като оферта за акциите. "

" Златен дъжд не знам дали е текъл в " Левски ", само че клубът дълго време не се управляваше по отношение на пазарните правила, бил е дотиран от притежателите и виждате до каква степен стигна. Тук е мястото на новия план " Левски на левскарите ", посредством който да се вкарат нови капитали в клуба. Не мога да кажа, че всичко е приключило, всички проблеми са изчистени и всички хора, които е трябвало да си тръгнат, са си тръгнали. Но това е развой, който продължава. Щастлив съм, че успяхме да се поизправим, само че към този момент не е време за празници. Не съм лъгал, само че съм премълчавал някои истини през последните 6-7 месеца, в които управлявам клуба ", добави Ивков.

Според него в последно време нямало каузи против " Левски " за дължими пари - още един добър знак. И посочи заслугата на Станимир Стоилов, с който работят доста добре за прехвърляния и заплати на футболисти, като треньорът бил даже още по-стриктен, когато дойдело тирада за разходи.

" Нямам опасения, че сдружението " Левски на левскарите " може да узурпира властта в Левски. Знам по какъв начин се движи този план през цялото време, който бе изработен, с цел да даде действителни параметри на любовта на хората към клуба. Кампанията " Левски е безконечен " избави лиценза. Тя стартира като една самодейност, само че стана перманентна.

Вече има една непоклатимост, която хората виждат. Те наблюдават какво се пуска в магазина, наблюдават и какво се написа в обществените мрежи. Можеше да сме развили още повече маркетингово " Левски ". Има почтеност и бистрота, само че можеше да създадем и доста повече. Преди шест месеца си мечтаехме за цялостен стадион. Сега към този момент сме длъжни да осребрим това. Най-големият ни таргет са последователите ", сподели Ивков.

Той е на мнение, че реновиране на ст. " Георги Аспарухов " би трябвало да бъде приоритет номер 1 за управлението. За тази цел Ивков прикани и за помощ от страната, която съгласно него е изоставила " сините " в това отношение.

" Около стадион Георги Аспарухов няма нищо ново. Трябва да се откри стратегически вложител. Трябва наложително да се построи козирка. Сектор " А " в настоящия си тип е калпава работа в огромни мащаби. Говорили сме с страната какви са нашите цели. Сектор " А " си има план, който може да се употребява, само че сега клубът не може да го финансира, тъй като няма тези средства.

Правим нещата едно по едно и не дръзвам да виждам доста надалеч в бъдещето. Държавата наложително би трябвало да помогне предвид на това какъв брой хора посещават и ще посещават нашите мачове. Трябва да помогне на " Левски " и на другите клубове. На някои от тях към този момент оказа помощ, само че е необичайно, че на " Левски " не се оказва помощ ", съобщи той.

За момента клубът няма подготвеност да започва втори тим, който да се подвизава в Трета лига и в него да се обиграват юноши. Такава поръчка бе направена неотдавна, само че стана ясно, че липсва финансова и организационна опция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР