Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор (ИАМН) Иванка Динева назначи

...
Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор (ИАМН) Иванка Динева назначи
Коментари Харесай

Медицински надзор проверява дали хирург е извършвал и гинекологични прегледи

Изпълнителният шеф на ИА " Медицински контрол " (ИАМН) Иванка Динева назначи изключителна инспекция във връзка журналистическо следствие на GlasNews.bg. В него се разкрива как  специализант-хирург подканва дами да им извърши гинекологичен обзор, въпреки и да няма правото на това.

Проверката стартира през днешния ден - 16 април. От ИАМН твърдят, че министърът на опазването на здравето и обществеността ще бъдат осведомени с резултатите от инспекцията след приключването ѝ.

В случай, че установеното е отвън обсега на ИАМН, то документите ще бъдат предоставени на способените органи и институции.

Според следствието става въпрос за доктор Артур Полшиков, който работи като хирург в държавната болница в Ямбол " Свети Панталеймон ". Специализант е. 56-годишният доктор дава наряди в Хирургичното поделение на болничното заведение и в Спешното поделение.

По данни на медията същият доктор през 2020 година е арестуван от ГДБОП за голямо владеене и разпространяване на детско порно. Освободен е от наказателна отговорност и е наказан да заплати единствено административна санкция.
 Инвитро клиниките на вниманието на Медицински контрол
Инвитро клиниките на вниманието на Медицински контрол

Започва незабавна инспекция по случай със корист с генетичен материал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР