Изпълнителният директор на Гугъл (Google IIc) и на компанията-майка Alphabet

...
Изпълнителният директор на Гугъл (Google IIc) и на компанията-майка Alphabet
Коментари Харесай

Шефът на Гугъл смята, че изкуственият интелект се нуждае от регулация

Изпълнителният шеф на " Google " (Google IIc) и на компанията-майка Alphabet Inc. Сундар Пичай съобщи в понеделник, че " няма подозрение ", че изкуственият разсъдък (AI) " би трябвало да бъде контролиран ".

Той назова " Deepfakes " и технологиите за лицево различаване като най-важните проблеми, свързани с изкуствения разсъдък. " Deepfakes " съставляват видео или аудиоклипове, които са манипулирани благодарение на изкуствен интелект и които евентуално биха могли да бъдат основани от всеки субект, заявявайки каквото и да било при всевъзможни условия, съобщи БНР.

Всички страни, участващи в AI, би трябвало да се уверят, че " технологията е употребена за положително и e налична за всички ", съобщи Пичай на конференцията, извършена в Брюксел преди предстоящото през идващия месец откриване на проектите на Европейската комисия за контролиране на изкуствения разсъдък.

Пичай означи, че Гугъл е пуснал отворен набор от данни, с цел да помогне на изследователската общественост да построи по-добри принадлежности за разкриване на сходни deepfakes.

Най-популярната интернет търсачка в света съобщи през предишния месец, че нейната облачна услуга - Гугъл Cloud не предлага интерфейси за приложно програмиране за лицево различаване с общо предопределение, до момента в който не се открива политически и механически защитни ограничения.

Европейска комисия подхваща по-строга линия в региона на изкуствения разсъдък, в сравнение с Съединените щати, пробвайки се да засилили съществуващите регулации по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и правата на персоналните данни, съгласно документ от 18 страници, забелязан от организация Ройтерс. Част от предлагането на Европейската комисия включва мораториум до пет години върху потреблението на технология за различаване на лица в публични зони, с цел да се даде време на Европейски Съюз да създаде по какъв начин да се предотвратяват злоупотреби, показва документът.Сундар Пичай похвали Общият правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните (GDPR) като добра насочна точка за контролиране и на изкуствения разсъдък.

Той също по този начин означи, че бъдещите търговски съглашения би трябвало да включват и технологии, защото Пичай счита, че Китай ще се трансформира в главен разработчик на изкуствен интелект. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР