Изпълнителният директор на германския автомобилен производител Ауди Руперт Щадлер е

...
Изпълнителният директор на германския автомобилен производител Ауди Руперт Щадлер е
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на Audi

Изпълнителният шеф на немския авто производител " Ауди " Руперт Щадлер е бил задържан по отношение на следствието по аферата " Дизелгейт ", оповестяват немските медии.

Прокурори проверяват " Ауди " за продажбата на дизелови коли в Съединени американски щати и Европа, съдържащи програмен продукт за машинация на управляващите, контролиращи излъчванията , изхвърляни от колите.

 Дизелгейт и в
Дизелгейт и в " Ауди "

Ще бъдат изтеглени 127 000 автомобила

Руперт Щадлер е бил арестуван по обвиняване в машинация , прецизираха от прокуратурата в Мюнхен. Германският авто производител и компания майка на " Ауди " - " Фолксваген ", удостовери за ареста. Щадлер беше разследван за злоупотреби в абсурда за измамите с излъчванията във " Фолксваген ".

" Заповедта за арест се основава на укриването на доказателства ", акцентираха от прокуратурата в Мюнхен. Щадлер отхвърля каквото и да е присъединяване.

 „ Дизелгейт” да не се повтаря, прикани Меркел и откри Автосалон Франкфурт 2017
„ Дизелгейт ” да не се повтаря, прикани Меркел и откри Автосалон Франкфурт 2017

Автомобилната промишленост бързо би трябвало да си възвърне доверието

" Ауди " са упрекнати, че са продали минимум 210 хиляди дизелови автомобила в Съединени американски щати и Европа, оборудвани с лъжлив програмен продукт , започвайки от 2009 година Луксозният авто производител също по този начин е разследван за изказвания за машинация и нелегално рекламиране на продукта.

Прокуратурата в Мюнхен разгласи на 13 юни, че изпълнителният шеф на " Ауди " към този момент е част от следствието ѝ и извърши обиск в дома му. Щадлер е част от " Фолксваген-Ауди " от 1994 година, а заема висшето мениджърско място в " Ауди " от 2007 година насам, две години преди хипотетичните измами с излъчванията.

 Обискират Audi поради „ Дизелгейт”
Обискират Audi поради „ Дизелгейт ”

Audi към този момент е привлечена в разразилия се скандал с излъчванията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР