Изпълнителният директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг заяви, че Германия

...
Изпълнителният директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг заяви, че Германия
Коментари Харесай

Зевинг: Ако не се промени, Германия ще стане болният човек на Европа

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг съобщи, че Германия ще се трансформира в болния човек на Европа, в случай че „ структурните проблеми “ в страната не бъдат решени неотложно, предава CNBC.

„ Ние не сме болният човек в Европа “, сподели Зевинг в речта си по време на Handelsblatt Banking Summit 2023 в сряда, „ само че също по този начин е правилно, че има структурни недостатъци, които спъват стопанската система ни и ѝ пречат да развие огромния си капацитет. ”

„ Ще се превърнем в болния човек на Европа, в случай че не се заемем с тези структурни проблеми в този момент “, акцентира той.

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank добави, че най-голямата задача е на банките, чиито функции се трансформират в сегашния макроикономически климат.

„ Ние сме по-търсени от всеки път като мениджъри на риска и консултанти. Това е огромна отговорност, само че и страхотна опция за основаване на ново доверие “, сподели той.

„ Не би трябвало да се самозалъгваме: към момента изоставаме от нашите интернационалните съперници, даже в случай че специфичната икономическа обстановка, породена от лихвените проценти, сега ненапълно прикрива това – повече за някои институции, по-малко за други “, добави Звеинг.

Той изброи и други проблеми, които способстват за имиджа на Германия като „ болен човек “, в това число високи и непредвидими разноски за сила, мудни интернет връзки, остарели железопътни мрежи, закъснение в цифровизацията, липса на квалифицирани служащи, несъразмерна администрация и дълги процедури за утвърждение.

През последните месеци имаше доста диспути дали Германия заслужава прозвището, употребявано за първи път, с цел да опише най-голямата стопанска система в Европа през 1998 година.

Много от факторите, предизвикващи немската стопанска система, се считат за световни насрещни ветрове, разяснява по-рано тази седмица Питър Опенхаймер, основен световен финансов пълководец и началник на макроизследванията за EMEA в Goldman Sachs.

„ Затрудненото състояние, пред което е изправена стопанската система сега, в действителност се дължи на редица фактори “, сподели Опенхаймер пред CNBC, като провокациите в индустриалния бранш, разочароващото наново отваряне на Китай и по-високите енергийни разноски способстват за рецесията в най-голямата стопанска система в Европа.

Германия изпадна в техническа криза през първото тримесечие на годината, откакто растежът на Брутният вътрешен продукт беше ревизиран надолу от нула на -0,3%. Оттогава редица институции предвиждат по-нататъшно стесняване на немската стопанска система, в това число Бундесбанк и Международният валутен фонд.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР