Изпълнителният директор на АИКБ Добрин Иванов смята, че ще е

...
Изпълнителният директор на АИКБ Добрин Иванов смята, че ще е
Коментари Харесай

Добрин Иванов: Акад. Денков има работа за довършване като образователен министър

Изпълнителният шеф на АИКБ Добрин Иванов счита, че ще е в действителност мъчно съвместяването на двете длъжности - министър председател и външен министър. 

" изключително като се има поради актуалната геополитическа обстановка и работата, която би трябвало да свърши външния министър. Но считам също, че сделките са за това и би трябвало да се съблюдават. И би трябвало да се следват в началото откритите договорености. Най-важното е, че макар, че министрите са политически лица, те би трябвало да бъдат избирани по ресорите, които ще заемат, по техните пълномощия. Не може министърът на енергетиката, на спорта да няма нужната подготвеност в този сектор. Акад. Денков като министър на образованието в предишен кабинет беше един прелестен министър, стартира едни съществени промени, които бяха прекратени от служебните министри и той има работа, която да довърши. Също по този начин считам, че Мария Габриел като някогашен евродепутат и еврокомисар има необятни компетентности в дипломацията и тя би трябвало да продължи да работи в тази област, имайки поради и всички досиета, които са отворени, и провокации, които стоят пред България - и Шенген, и Еврозоната ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Не виждам за какво ресорът външна политика е толкоз мечтан и вкусен, тъй като като цяло там в никакъв случай е нямало някакви значими неща, които би трябвало да се случват. България членува в интернационалните съюзи и външната ни политика е предопределена.Тази борба, която се получава по този въпрос, е възстановяване на преговорната позиция във връзка с другите постове, които следва да бъдат контрактувани - останалите министри и ръководството на регулаторните органи ", счита още Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР