Изпълнителният директор на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта

...
Изпълнителният директор на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта
Коментари Харесай

Сашо Везенков: Няма да има финансови проблеми в Нефтохимик, искаме да запазим ядрото

Изпълнителният шеф на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на Лукойл-България Сашо Везенков увери, че в бъдеще не се чакат катаклизми от финансов естество във волейболния отбор на Нефтохимик 2010. Освен това, ръководителят добави, че бургазлии ще запазят ядрото на тима и за идната акция.

Нефтохимик завоюва купата в Суперлигата за трета поредна година. В своята зала " Младост " Теодор Салпаров и компания записаха трета победа във финаланата серия против Хебър (Пазарджик) и по този начин се окичиха със златните медали.

" Нито за миг не съм се съмнявал. Знам с какъв състав разполагaме, знам какви футболисти имаме, макар че не съм волейболен експерт. Имаше катаклизми, само че отново сме първенци. За трета поредна година. Още през цялото време си бяхме сложили задания във волейбола и баскетбола ", стартира Везенков.

" Това е най-приетият и най-популярен спорт в България. Виждате какви празници станаха в Бургас и Пазарджик. Поздравявам Хебър за израстването в последната една година. Адмирации за кмета на Пазарджик ", ръководителят, който изгледа триумфа онлайн.

" Отборът, с който разполагаме, с Теди Салпаров, Жоро Братоев, Учиков - това е елитът на българския волейбол. Някои са в преклонна възраст, само че към момента са ядрото на националния. Не е съществено те да се тормозят в България. Изграхме положителни мачове в Европа и там загатнахме, че имаме капацитет ".

" Господин Златев постоянно е бил до нас. Това е и негова победа. Без него това нямаше по какъв начин да се случи. Той постоянно е покрай баскетбола и волейбола. Неговите уверения са, че всичко продължава. Имаме сигурност за бъдещето на волейболния отбор. Не би трябвало да има катаклизми от финансово естество. Сега говорихме с кмета, има една спънка за залата, само че бях убеден, че казусът ще бъде позволен. Ние желаеме трайно да играем в Шампионската лига ", сподели още Везенков и добави: " Важно е да го създадем с български играчи. Те се котират в Европа. Ние имаме прелестно волейболисти и с тях можем да изпълним фантазията си ".

" Говоря с всички играчи. Ако някой получи, неповторимо предложение в Европа и ние не може да отговорим, не може да ги задържим. С всички съм в прелестни връзки и целим да задържим ядрото ".

" Грешки не регистрирам. Поздравявам Найден, този тим бе построен с него. И Ники Желязков също. В месеците преди Нова година се получи напрежение сред състезател и треньор. След 7 следващи загуби трябваше да предприемем дейности. Логично бе да си тръгне треньорът, макар че не искахме. Сантименти в спорта няма ".

" Желязков остава. Има контракт до края на сезона. Той завърши през днешния ден. Изключително мощна серия, не мисля, че би трябвало да слагаме под подозрение оставането му ", приключи Везенков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР