Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, управляваща сриналия

...
Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, управляваща сриналия
Коментари Харесай

Шефката на Търговския регистър променила правилата, за да получи бонус

Изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева, ръководеща сриналия се през лятото Търговски указател, е трансформирала вътрешните правила, с цел да получи опция за бонус към заплатата за интервала на невиждания блокаж на системата. Явно е решила преди избори да граби що може, че не се знае след това дали ще има тил от ГЕРБ, че да продължава да си цялостни гушата.

Това разкрива в четвъртък в. "Сега ", базирайки се документи по тематиката, с които изданието разполага.

По настоящите преди назначението на Козарева вътрешни правила право на в допълнение заплащане са имали единствено чиновниците, които имат стаж най-малко 45 дни от 90-те дни на тримесечието, за което се заплаща.

Шефката на организацията обаче има единствено 40 работни дни от въпросния интервал и все пак е получила
бонус. По данни на "Сега " от заповедта ѝ за погашение на бонусите от 22 октомври излиза наяве, че вътрешните правила са били изменени два пъти – на 8 и 17 октомври. Миналата седмица пък стана ясно, че в организацията са раздадени близо 700 000 лв. бонуси.

Засега оттова не разясняват за какво са били нужни тези две промени на разпоредбите, само че изданието заключва, че явно те са свързани точно с опцията Козарева да получи в допълнение заплащане.

Данните, огласени от "Сега " също така разобличават в неистина шефката на Агенцията по вписванията, която разгласи, че за времето, в което Търговския указател беше блокирал тя и подчинените ѝ са получили "между 700 и 3000 и нещо ".

Всъщност въпросните документи демонстрират, че най-високият от раздадените
бонуси е 4805 лв.. Други четирима души от организацията са получили сред 4046 и 4301 лв.. Шестима са получили сред 3000 и 4000 лв., като измежду тях е и началникът на отдел "Информационни системи на регистрите ". 14 души са взели сред 2000 и 3000 лв., а множеството от останалите 486 чиновници са си разделили сред 1000 и 2000 лв.. Сред тях е и специалист от дирекция "Информационно обслужване и технологии ". Кои са те обаче не е известно.

Миналата седмица управленията на правосъдното министерство и организацията оповестиха, че спомагателните хонорари за този интервал възлизат на 599 000 лв.. Върху тях обаче са платени още 90 590 лв. поради осигуровки, с което общата сума приближава 700 000 лв., прецизира всекидневникът, който първи заяви за случая.

Абсурдното е, че измежду наградените попадат и чиновници, които нямат общо с изключителната работа по възобновяване на регистъра. Става въпрос за представители на администрацията, като деловодителите, работа "Протокол ", "Човешки запаси ", чието работно време не е било променяно поради срутва. По отстраняването на казуса публично работеха японски експерт, IT специалисти на компаниите "Лирекс " и "Си Ен сис ", както и програмистите на организацията.

Засега от правосъдното министерство отхвърлят коментар по тези данни, защото не е завършила разпоредената от министър Цецка Цачева вътрешна инспекция. Самата тя към този момент отбрани Козарева, акцентирайки, че тя е поела организацията "в най-критичния миг " и свършеното в късия интервал "заслужава да бъде оценено ". Заради това и тя ѝ бе сложила най-хубавата оценка, предполагаща
бонуса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР