Изпълнителният борд на Международния валутен фонд е готов да одобри

...
Изпълнителният борд на Международния валутен фонд е готов да одобри
Коментари Харесай

МВФ дава $1,4 млрд. на Украйна?

Изпълнителният ръб на Международния валутен фонд е подготвен да утвърди в сряда 1,4 милиарда $ незабавно финансиране за Украйна, с цел да й помогне да отговори на съветската инвазия, сподели ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, представена от " Ройтерс ".

Георгиева сподели на конгрес, проведен от английския вестник Financial Times, че финансирането е в допълнение към към този момент отпуснатите 700 милиона $, изплатени на Украйна от МВФ през декември, и 2,7 милиарда $ в запаси за незабавни случаи, които тя е получила като част от разпределението на МВФ през август.

Тя сподели, че чиновниците на МВФ са водили ежедневни диалози с украинските управляващи, с цел да им оказват помощ да ръководят икономическата рецесия, провокирана от съветската инвазия, и да активизират нужната финансова поддръжка и запаси.

Ръководителят на МВФ сподели, че войната е провокирала потрес за международната стопанска система, като е повишила цените на енергоизточниците и храните, предизвиквайки невиждана мигрантска вълна и ерозирайки доверието на бизнеса.

" Немислимото се случи с офанзивата на Русия против Украйна ", сподели Георгиева. " Това е трагично и също по този начин води до съществени последици. "

МВФ също по този начин обмисля по какъв начин най-добре да поддържа някои от непосредствените съседи на Украйна, в това число Молдова, която търси помощ, сподели тя.

Директорът на МВФ съобщи, че е прекомерно рано да се предвижда въздействието на войната върху международната стопанска система и огромните наказания, които Съединени американски щати и техните съдружници постановиха на Русия. Също по този начин не е ясно какъв брой може да се свие съветската стопанска система, само че рецесията е " доста евентуален резултат ", предизвести тя.

Изпълнителният съвет на Световната банка в понеделник утвърди пакет от заеми и безплатни средства на стойност 723 милиона $ за Украйна, осигурявайки нужната държавна бюджетна поддръжка, до момента в който страната се бори с съветската инвазия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР