Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра Мирослав Петров за кандидат-кмет на

...
Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра Мирослав Петров за кандидат-кмет на
Коментари Харесай

ГЕРБ издигна Мирослав Петров за кмет на Плевен

Изпълнителната комисия на ГЕРБ избра Мирослав Петров за кандидат-кмет на партията в Плевен. Той беше назначен за регионален шеф преди две години, преди този момент е работил дълго време в системата на Министерство на вътрешните работи, а през 2013 година е назначен за началник на регионалната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Мирослав Петров бе един от седемте кандидатури за кметския стол, номинирани от събранието на плевенската общинска организация на ГЕРБ на 25 юли. При гласуването тогава най-вече гласове събра най-младият общински консултант в Плевен Йордан Грижов – 233 гласа. Втори остана ръководителят на Общинския съвет в града Мартин Митев с 209 гласа, а трета - със 179 гласа, беше Петя Василева, ръководител на общинската конструкция на ГЕРБ. Изпълнителната комисия на партията обаче е решила, че Петров има най-големи шансове да завоюва идните кметски избори.

Кандидат-кметът е бакалавър по „ Контратероризъм “ от Военната академия във Велико Търново и магистър по „ Социален мениджмънт” от Стопанската академията „ Димитър Ценов “ в Свищов. През 2005 и 2006 година Мирослав Петров сполучливо приключва образования на ФБР /ИЛЕА/, надлежно в Унгария и Съединени американски щати.

Плевен и Добрич бяха двата регионални центъра, които ГЕРБ изгуби в конкуренция с "Реформаторския блок " на локалните избори през 2015 година Представителят на Република България Георг Спартански съумя да завоюва вота против дотогавашния градоначалник на ГЕРБ Димитър Стойков. На парламентарните избори през 2017 година обаче 15 МИР Плевен обаче даде преимущество на Българска социалистическа партия, въпреки и с разлика от няколко десети от %. Изборите се оказаха знакови и за ориста на някогашния ръководител на Народното събрание Цецка Цачева, която се кандидатира от същия изборен регион, само че не съумя да влезе в Народното събрание поради изпреварване с преференции.

Резултатите на ГЕРБ на последните Евроизбори демонстрираха, че партията губи съвсем 4000 гласа в Плевен в съпоставяне със личното си достижение на евровота през 2014 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР