Изпълнителната агенция по лекарствата стартира едноседмична кампания за популяризиране на

...
Изпълнителната агенция по лекарствата стартира едноседмична кампания за популяризиране на
Коментари Харесай

ИАЛ събира сигнали за нежелани реакции след ваксинация

Изпълнителната организация по медикаментите започва едноседмична акция за разпространение на смисъла на съобщаването на подозирани нежелани реакции след имунизация.

Шестата годишна акция „ Седмица на лекарствената сигурност “ ще се организира в интервала 1-7 ноември 2021 година, като се концентрира върху имунизациите.

Агенциите по медикаментите от 64 страни ще насърчават медицинските експерти, екипите на националните имунизационни стратегии, както и хората, които са имунизирани, тези, които се грижат за тях, и фамилиите им да оповестяват за проблеми, зародили по отношение на ваксини, в това число имунизациите против COVID-19.

" Ваксините са най-хубавият метод за отбрана от инфекциозни заболявания и към този момент са избавили живота на милиони хора. Както при всички медикаменти и при имунизациите може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна организация по медикаментите спомагате за определяне на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции. " - акцентират от организацията

Оттам припомнят и, че всяко известие е от голяма важност. Затова поучават всички хора да не отсрочват и да не чакат някой различен да заяви за техните подозрения.

Медицинските експерти, изключително тези, които ползват ваксини, се предизвикват да разискват нежеланите реакции с пациентите и да наблюдават за нови или редки такива.

Кампанията идва в сериозен миг, когато милиони хора се имунизират против COVID-19, само че също по този начин се отнася и за всички останали ваксини, показват от ИАЛ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР