Изпълнителеният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA)

...
Изпълнителеният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA)
Коментари Харесай

Прекратяването на футболния сезон по-рано би било несправедливо, заяви шефът на футбола в Англия

Изпълнителеният шеф на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) Гордън Тейлър е на мнение, че прекратяването на сезона прибързано заради епидемията от ковид би било незаслужено и няма да наподобява добре. Висшата лига и Английската футболна лига (EFL) отложиха всички мачове до началото на идващия месец и следва да проведат нови срещи през тази седмица, с цел да вземат дефинитивно решение.

Преди дни заместник-председателят на Уест Хям – Карън Брейди съобщи, че този сезон във Висшата лига би трябвало да бъде разгласен за нулев, в случай че не успее да приключи поради пандемията с ковид. Но Тейлър споделя, че би трябвало да се положат всички старания за довеждане докрай на всички останали мачове:

„ Мисля, че би било незаслужено, не на последно място, несъмнено поради Ливърпул. Това би обезценило и тези клубове, които се оправиха добре през акцията. Същото важи и за тези клубове, които са в дъното. Те заслужават да получат шанса да се измъкнат от неприятностите, тъй като по този начин играта постоянно е работила и по този начин е значима конкуренцията “, показа Гордън Тейлър пред „ Sky Sports “.

"Така че мисля, че би трябвало да създадем всичко допустимо. Мисля, че ще наподобява в действителност необичайно, в случай че стартираме нов сезон. Това ще бъде незавършена работа зад тила ни и не мисля, че това би изглеждало добре ", добави още той.

УЕФА също по този начин ще организира среща във вторник, с цел да разиска бъдещето на европейския футбол и, несъмнено, дали ще се стигне до отлагането на Евро 2020.

Според Тейлър това би бил верният ход на деяние.

"Мисля, че доста евентуално е неизбежно клубният футбол да има преимущество пред интернационалните шампионати. Очаквам европейското да бъде анулирано, евентуално за една година. Надявам се сезонът да бъде продължен и да сме задоволително гъвкави, с цел да се оправим с това ", сподели Тейлър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР