Изпълни се прогнозата на синоптиците за влошаване на времето през

...
Изпълни се прогнозата на синоптиците за влошаване на времето през
Коментари Харесай

Предупреждение за обилни снеговалежи и силен вятър в почти цялата страна

Изпълни се прогнозата на синоптиците за утежняване на времето през нощта и тази заран. Почти в цялата страна е в действие жълт сигнален код за значителни снеговалежи и мощен вятър.


И през днешния ден ще вали сняг, единствено тук-там в Горнотракийската равнина и крайните югоизточни региони преваляванията ще са към момента от дъжд, само че по-късно и там ще се примесва със сняг. Ще се образува снежна завивка. В Североизточна България, Предбалкана и Родопите ще има условия за снежни виелици и навявания. Привечер от запад преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират. Максималните температури ще са сред 0° и 5°.



Мокри са пътищата в страната. На места и заледени - по този начин, че в случай че ви се постанова да пътувате - бъдете деликатни! Обилният снеговалеж през нощта в Родопите изкара наличната снегопочистваща техника на пътя. Натрупаната снежна завивка е сред 2-3 сантиметра в Смолян и 10-15 сантиметра по местата с височина над 1500 метра.

Пътищата са проходими при зимни условия и даже отпадна наложителното придвижване с вериги през Пампорово. През прохода Превала обаче всички коли би трябвало да са с вериги, а товарните коли над 12 тона да са без ремаркета.

 Рязка смяна на времето от тази нощ, усложняване на пътната конюнктура Рязка смяна на времето от тази нощ, усложняване на пътната конюнктура
Рязка смяна на времето се чака тази нощ. Дъждът, който към този момент вали в някои елементи на страната, ще премине в сняг. Поне в утрешния ден чувството за зи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР