Изпълнението от страна на Русия на решението на Международния трибунал

...
Изпълнението от страна на Русия на решението на Международния трибунал
Коментари Харесай

Украйна очаква от Русия бързо и пълно изпълнение на заповедта на Трибунала

Изпълнението от страна на Русия на решението на Международния арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право може да бъде първият сигнал за същинската подготвеност на съветската страна за по-нататъшно споразумяване на връзките с Украйна, заяви в събота президентът на Украйна Володимир Зеленски.

" Изпълнението на заповедта на Международния арбитражен съд на Организация на обединените нации за освобождението на хванатите украински моряци и кораби от Руската федерация може да бъде първият сигнал от съветското управление за същинска подготвеност за преустановяване на спора с Украйна ", написа той на страницата си във Facebook.

Президентът на Украйна добави, че по този метод Москва може да предприеме стъпка към " деблокиране на договарянията " и решение на този проблем по " цивилизован метод ".

Украйна чака Русия да извърши решението на Международния арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право да освободи арестуваните моряци в Керченския пролив, разяснява заместник-министърът на външните работи на Украйна Лана Зеркал.

" Очакваме Русия бързо и цялостно да извърши заповедта на Трибунала. Припомнете си, че в сходен случай - Arctic Sunrise, Русия също не взе присъединяване, а бързо освободи хората ", написа тя във Facebook. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР